Dolandırıcılar Sınır Tanımıyor

Bilecik’in Bozüyük İlçesi Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, dolandırıcıların sınır tanımadan tüketiciyi aldatma girişimlerine devam ettiklerini söyledi.

Dolandırıcılar Sınır Tanımıyor

Sabırlı, yaptığı açıklamada, kendilerini 'tüketici örgütü' olarak tanıtan bazı kişiler tüketicilere e-posta ve SMS göndererek bankalardan kullandıkları kredilerden haksız olarak kesilen dosya masrafı ve yeniden yapılandırma masraflarını geri almayı taahhüt ettiklerini belirtti.

Dolandırıcıların kendileri ile irtibata geçen tüketicilere, tüketici örgütlerinin internet sitelerinde bulunan ve ücretsiz olarak edinebilecekleri dilekçe örneklerini ve Yargıtay kararlarının fotokopilerinin çoğaltarak dosya hazırlayıp tüketicilere kargoyla gönderdiklerini anlatan Hayrettin Sabırlı, "Genellikle de kapıda ödeme sistemiyle tüketicilerden haksız olarak 50 ila 300 lira ücret tahsil ediyorlar. Tüketicileri gönderdikleri e-posta ve SMS tuzaklarına düşürdükleri yetmezmiş gibi TV kanalları, gazeteler ve kurdukları internet siteleri aracılığı ile ilan veriyorlar. İlanlarında ‘Dosya masrafınızı geri almak ister misiniz? Yapılandırma Masrafını geri alıyoruz’ diyerek, tuzağa düşen tüketicilerden dosya başı 50TL- 300 TL arası haksız olarak ücret alıyorlar. Tuzağa düşen tüketicinin durumuna göre talep ettikleri ücretler 300 TL den 50 liraya kadar inebiliyor. Tüketici Hakları Derneğimizin www.tuketicihaklari.org.tr ve www.tuketiciyardim.com sitesinde dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücretinin nasıl alınacağı anlatılmaktadır. Ayrıca sizlerin yaralanması için ücretsiz olarak Tüketici Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemelerine başvuru dilekçe örnekleri mevcuttur. Bu dolandırıcılara aldanmayın. Tüketici Hakları Derneği Hukuk Birimi, dolandırıcılığın önüne geçmek ve tüketicilere yardım etmek için dosya masrafı ve yapılandırma ücretini ödemiş tüketicilerin derneğimize başvuruda bulunmaları durumunda tüketicilerden ücret almadan takip etme ve sonuçlandırma kararı almıştır" diye belirtti.

Kaynak: İHA