Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı bölgelerdeki seçim merkezlerinde oy verme işleminin tamamlandığı bildirildi.

Tunus'ta Yüksek Seçim Kurulunun kararı üzerine güvenlik gerekçesiyle seçimin erken tamamlanacağı belirtilen El-Kaf, Cendube ve El-Kasrayn kentlerinde oy verme işlemi sona erdi.
Oy verme işleminin sabah başladığı Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı. Ülkede, 5 milyondan fazla seçmenin oy kullanması bekleniyor.
Kamuoyunda Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki ve parlamento seçiminde en çok oyu alan Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin yarışın favori adayları olduğu ifade ediliyor.
Kaynak: AA