Erdek'te Zeytin Alımları

Marmarabirlik'e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, 22 Ekim'de başlattıkları alımlarda, 4 bin tona ulaştıklarını söyledi.

Durak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdek ve Kapıdağ dahil olmak üzere bölgede 1 milyon 250 bin zeytin ağacı olduğunu belirtti.

Erdek dahil olmak üzere ülkedeki tüm üreticilerin zeytinlerinin 15'te birini piyasaya göre iyi sayılacak ücretlerle Marmarabirlik'in aldığını ifade eden Durak, şunları kaydetti:
"Erdek'teki zeytinliklerin büyük bölümünün bayırda yer alması, üretimin masraflı oluşu, üreticiyi kazanç konusunda pek mutlu etmiyor. Bu arada çok hassas bir ürün olan zeytin, iklim koşullarından da olumsuz etkileniyor. Bölgemizde 2011 yılında elverişsiz kış koşulları, 2012 yılında zeytin sineği ve bu yıl da mantar ve zeytin sineği verimi etkiledi. Zeytin sineği ile mücadele de bir noktaya dek yararlı oluyor. Yine de bilinçli üreticilerin, zeytinden önemli gelir elde ettikleri de bir gerçek."
Durak, bu sezon bugüne kadar 4 bin ton alım yaptıklarını dile getirerek, "Bunun 3 .in 800 tonu sofralık, 200 tonu ise yağlık. Alım dönemi sonunda hedefimiz, yaklaşık 5 bin 500 tona ulaşmak" dedi.


Kaynak: AA