Diyarbakır'da Uyuşturucuyla Mücadele

Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü'nün Gençlik ve Spor Bakanlığıyla ortaklaşa yürüttüğü, "Madde Bağımlısı Gençler için Kültür Spor ve Eğitim Merkezi" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir restoranda yapılan projenin tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Demir, uyuşturucunun gençliğin maalesef en büyük problemi ve tehlikesi olduğunu söyledi.

"Bizim en büyük sermayemiz gençlik, gençliğin de en büyük tehlikesi de şuan uyuşturucudur" diyen Demir, gerek bölgenin, gerekse ülkenin günlük gündeminden dolayı çoğu zaman uyuşturucu konusunu es geçtiklerini belirtti.

Uyuşturucunun ciddi manada bir tahribatı olduğunu belirten Demir, şunları söyledi:
"Tespit yaparsak uyuşturucu kullanımı, çok küçük yaşlara kadar düşmüş vaziyette. Onun için Sayın Başbakanımızın da yakın zamanda yayınlamış olduğu bir genelge vardı. Bu genelde doğrultusunda da gerek ilimizde gerekse ülkemizin diğer illerinde bu konuyla ilgili olarak çalışmalar başlamış vaziyette. Biz Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü'nün bu çalışmasını, farkındalık yaratma çabasını Valilik olarak destekliyoruz. Diğer spor kulüplerimizin ve STK'ların bu konuyla gündem yaratacak ve farkındalık yaratacak her türlü çalışmalarının yanındayız."
Demir, okullara mümkün olduğu kadar uyuşturucuyu sokmamaya çalıştıklarını ve bununla mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.
Yeni Güneydoğu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Avukat Cevdet Nasıranlı da, Gençlik ve Spor Bakanlığıyla madde bağımlılarıyla mücadele noktasında ortak bir proje yürüttüklerini kaydetti.

Nasıranlı, uyuşturucu ve madde bağımlılarıyla mücadele noktasında Türkiye'de çok kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Yaklaşık iki ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konuda bir genelgede yayınladığını hatırlatan Nasıranlı, uyuşturucu illetinin halk sağlığını bozan, toplumların geleceğini tehlikeye koyan, gelecek nesillerin sağlıklı büyümesini önleyen bulaşıcı bir hastalık olduğunu kaydetti.

Türkiye'de birçok alanda başarı elde etmiş bir sporcunun yine kendi arkadaş ortamında uyuşturucuya bulaştıktan sonra spordan koptuğunu ifade etti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA