Hong Kong'daki Gösteriler

Hükümet karşıtı gösterilerin yaklaşık iki aydır devam ettiği Hong Kong'da kamuoyunun protestoculara verdiği destek giderek azalıyor.

Hong Kong Üniversitesi tarafından yapılan bir anket, her 10 kişiden 8'inin (yüzde 82,9) gösterilerin artık bitmesini istediğini gösterdi. Bunlardan yüzde 40,4'ü gösterilerin bitmesi ve öğrencilerin taktik değiştirmesi gerektiğini savunurken yüzde 31,2'si gösterilerin aslında hiç düzenlenmemesi gerektiğine inanıyor. Yüzde 11,3'ü de göstericilerin amaçlarına ulaştığını ileri sürüyor.
Ankete katılan 513 kişiden sadece yüzde 13,1'i eylemlerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bunlardan yüzde 2,4'ü gösterilerin daha da hız kazanması gerektiğini savunurken yüzde 6,5'i eylemlerin aynen devam etmesi, yüzde 4,2'si ise göstericilerin hız kesmesi gerektiğini bildirdi.
Çin Üniversitesinden Dr. Ma Ngok, "South China Morning Post" gazetesine yaptığı açıklamada, kesin hedeflerin belirlenmemesinin bazı göstericileri uzaklaştırdığını kaydetti.

Çin'in, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından Hong Kong'da öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.
Kaynak: AA