Anadolu'da Huzuru Arıyorlar

Almanya ve Avusturya'dan Erdemli ilçesine gelen 50 kişilik inanç grubu, önce denize girdi, ardından abdest alıp camiyi ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim dinledi.

"Francesco ve Chiara" organizasyonu çerçevesinde "Dinlerarası hoşgörü, dünya barışına katkı" sunmak amacıyla UNESCO tarafından tarihi miras geçici listesine alınan Kızkalesi'ne gelen 50 kişilik inanç grubu, önce soğuk havanın etkisine aldırmadan denize girip güneşin tadını çıkardı.
Ardından Senpaul, Ayatekla, Alahan Manastırı, Cambazlı Kilisesi'ni ziyaret eden grup, Ulu Cami'deki şadırvanda abdest alarak ilçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinleyip dua ettiler.
- Savaşların bitmesi için Müslümanlarla camide dua ettiler
Organizasyondan sorumlu Eberhard Weiger, dinlerarası hoşgörü ve dünya barışına katkı sunmak için bir araya gelen grubun, Hristiyan ve Müslümanların kutsal saydıkları cami ile kiliseleri ziyaret ederek buralarda dua ettiğini söyledi.

İnanç grubunun daha önce de geldikleri Türkiye ve özellikle de Kızkalesi'ni çok sevdikleri ifade eden Weiger, şöyle devam etti:
"Bizler huzur içinde Türkiye'ye gelip ziyaretler yapıyoruz. Bu gelişimizde de kiliseleri ziyaret ettiğimiz gibi önce "Gel, gel ne olursan ol, yine de gel" diyen büyük düşünür Mevlana'nın sözlerinin arkasına düşerek Konya'yı ziyaret ettik. Daha sonra da Erdemli'de Ulu Camiye geldik. Burada ilçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve ekibi bizleri çok iyi karşıladı. Bizler tıpkı Müslümanlar gibi abdest alıp camiye girdik ve İslamiyet hakkında bilgi aldık. Sonra burada hocaların okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinledik. Biz Hıristiyanlar ve siz Müslümanlarla birlikte savaşların ve akan kanların durması için birlikte dualar ettik. Tıpkı Mevlana camisinde olduğu gibi Erdemli Ulu Camide de huzur bulduk."
Erdemli Müftüsü Türkmenoğlu ise Alman ve Avusturyalı turistlere ziyarette İslamın yüceliğini, Hıristiyanlık ve insanlığa bakışını, İslama ön yargıyla bakılmaması gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Gelen Hıristiyan misafirlere Almanca tercümesi yapılmış Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini kaydeden Türkmenoğlu, onların camiye abdestle girmesinden mutlu olduklarını aktardı.
Türkmenoğlu, misafirler için camide ney dinletisi hazırladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA