Öğrencilerini Eliyle Besliyor

Adıyaman'da bir öğŸretmen, sağŸlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla evinde hazırladığŸı yemekleri öğŸrencilerine ikram ediyor.

Merkez ǖzel İdare İlkokulunda görev yapan Mehmet UğŸur Ayhan, 3 yıldır haftanın belirli günleri öğŸrencileri için yemek hazırlıyor. Daha çok yöresel lezzetleri tercih eden Ayhan, mutfağŸında hazırladığŸı yemeğŸi de okulda 28 öğŸrencisiyle tüketiyor.
Ayhan, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, öğŸrencilerinin iyi beslenmeni amaçlandığŸını söyledi.

ǖğŸrencilerinin sağŸlığŸının kendisi için çok önemli olduğŸunu aktaran Ayhan, "ǖğŸrencilerime sürekli sağŸlıklı bir şŸeyler yedirmek istiyorum ki onlar hastalanmasın, devamsızlık yapmasın. LJünkü zincirin bir halkası koptuğŸu zaman birleşŸtirmek zordur. ǖğŸrencilerimiz bizim geleceğŸimiz. GeleceğŸimiz sağŸlıklı olsun diye beslenmelerine dikkat ediyorum" dedi.

Ayhan, öğŸrencilere her konuda yardımcı olduğŸunu dile getirdi.
Yemek yapmayı bekarlık döneminde öğŸrendiğŸini anlatan Ayhan, öğŸrencilerine genellikle yöreye ait olan ciğŸer, lahmacun, Adıyaman hıtabı, etli pilav hazırladığŸını vurguladı.
ǖğŸrencilerini kendi çocukları gibi sevdiğŸini ifade eden Ayhan, şŸunları kaydetti:
"Daha lezzetli olsun diye yemeğŸe sevgimi katıyorum. şžu anda haftanın belirli günlerinde bu gelenemiğŸini sürdürüyorum. Bazen de hayırseverlerden destek alıyorum. İnşŸallah emekli oluncaya kadar öğŸrencilerim için yemek yapmaya devam edeceğŸim."
Ayhan, yemek hazırlırken eşŸinden de büyük destek gördüğŸüne işŸaret etti.
ǖğŸrencilerden UğŸur Arıca ise öğŸretmeninin yaptığŸı yemekleri çok sevdiğŸini belirtti.

ǖğŸretmenini çok sevdiğŸini ifade eden Arıca, "Kendisi iyi kalpli bir insan. Derslerimize çok çalışŸırak öğŸretmenimizi üzmemeye çalışŸıyoruz" diye konuşŸtu.
Melike ǖzçelik de öğŸretmeninin yaptığŸı yemeklerin çok lezzetli olduğŸunu söyledi.


 
Kaynak: AA