Kadına Yönelik Şiddet Protesto Edildi

KESK Antalya Şubeler Platformu, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Attalos heykeli önünde toplanan platform üyeleri, "Kadın istihdamında esnek, güvencesiz, kayıt dışı, taşeron çalıştırılmaya son verilsin" yazılı pankart açtı. Yanlarında getirdikleri "Kadına yönelik şiddete hayır", "Kadınların güvencesiz çalışmasına son verilsin" yazılı dövizlerle bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Saltanat Baykal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak amacıyla bir arada olduklarını söyledi.

Orta Doğu'da kadınların tecavüzden soykırıma kadar birçok tehditle karşı karşıya kaldığını savunan Baykal, "Orta Doğu'da IŞİD tarafından kadınların bedeni savaş ganimeti olarak görülüyor" dedi.

İradesi kırılmaya çalışılan, baskıya ve ayrımcılığa maruz kalan kadınların özgürleşme istediğinin her gün çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Baykal, şunları kaydetti:
"Şiddete, baskıya, eşitsizliğe karşı çıkıyor, susmuyoruz. Eril zihniyete sesleniyoruz, siz kadın katillerini, tecavüzcüleri korumaya devam edin biz de her fırsatta teşhir etmeye devam edeceğiz. Kadınız, yaşamın yaratıcısı, diğer yarısıyız. Tüm insanlık için baskının ve sömürünün olmadığı bir dünya düşlüyoruz. Kuruncaya kadar da yılmayacağız."
Kaynak: AA