Manisa'dan Kısa Kısa

Saruhanlı Toplum SağŸlığŸı Merkezi BaşŸkanı Dr. Rabia Kapan 19 Kasım Dünya KOAH günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kapan, yaptığŸı açıklamada, kronik obstrüktif akciğŸer hastalığŸının (KOAH)oah'ın müzmin ve tıkayıcı bir akciğŸer hastalığŸı olduğŸunu, hastalık hakkında yeterli bilgiye sahip olunmamasının hastalığŸın erken tanısını ve etkin tedavisini güçleşŸtirdiğŸini bildirdi.
KOAH'ta hava yollarında meydana gelen değŸişŸikliklerin geri dönüşŸümsüz olduğŸunu belirten Kapan, şŸunları kaydetti:
"En önemli risk faktörü sigara içimidir. Sigara dumanı ile karşŸılaşŸma da solunumla ilgili sorunlara ve KOAH'a neden olmaktadır. KOAH'a yol açan diğŸer nedenler arasında mesleki toz ve kimyasal maddeler ve iyi havalandırılmayan konutlarda ısınma ve yemek pişŸirmede kullanılan odun, kurutulmuşŸ bitki, tezek yakıtlar da yer almaktadır.".
- Demirci'de bin LJitlembik toprakla buluşŸtu
Demirci İlçesinde TEMA tarafından düzenlenen etkinlik ile bin adet çitlembik toprakla buluşŸturuldu.
Abdurrahman şžerefbey Anaokulunda TEMA Vakfı Demirci temsilciliğŸi tarafından düzenlenen "LJitlembikler toprağŸa" kampanyası çerçevesinde öğŸrenciler okul bahçesinde çitlembikleri toprakla buluşŸturdu.
- Kaymakam Sırmalı'ya mniklerden ziyaret
KırkağŸaç'ta ilk olan özel eğŸitim sınıfı öğŸrencileri Kaymakam Ali Sırmalı ve İlçe Milli EğŸitim Müdürü Adem Yalçınkaya'yı makamında ziyaret etti.
KırkağŸaç Mehmet Günek TürkbirliğŸi İlkokulunda eğŸitim ve öğŸretime başŸlayan özel eğŸitim sınıfı öğŸrencileri, öğŸretmenleri ve okul müdürü Sebahattin Yıldırım nezaretinde, Kaymakam Ali Sırmalı'yı makamında ziyaret etti.
ǖzel eğŸitim sınıfı açılmasında gösterdiğŸi ilgiden dolayı Kaymakam Sırmalı'ya teşŸekkür eden minik öğŸrenciler, çiçek takdim edip, kurabiye yapım etkinliğŸinde hazırladıkları minik kurabiyeleri hediye ettiler.
- Saruhanlıda servis şŸoförlerine seminer verildi
Saruhanlı'da araç servis şŸoförlerine Saruhanlı İlçe Milli EğŸitim MüdürlüğŸü tarafından taşŸıma hizmetinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi için seminer verildi.

Saruhanlı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşŸtirilen seminerde İlçe Emniyet MüdürlüğŸü Trafik Tescil Büro Amir vekili Yüksel Hamurcu, İlçe Milli EğŸitim Müdürü Mehmet IşŸık tarafından servis şŸoförlerine taşŸıma hizmeti hakkında bilgiler verildi.

Servis şŸoförlerinin daha dikkatli araç kullanması gerektiğŸini vurgulayan IşŸık, taşŸıma işŸindeki her şŸoförü eğŸitimin bir parçası olarak gördüklerini, problemsiz ve kaliteli bir taşŸıma hizmeti verilmesi için tüm taşŸıyıcılardan en az bir eğŸitimci kadar destek beklediklerini kaydetti.

- AK Parti Saruhanlı İlçe TeşŸkilatı, aşŸure dağŸıttı
AK Parti Saruhanlı İlçe BaşŸkanlığŸı tarafından Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'nde vatandaşŸlara aşŸure dağŸıtıldı.
Muharrem ayı münasebetiyle aşŸure geleneğŸini sürdürmek ve mübarek zamanlarda halkla kaynaşŸmak için böyle bir organizasyonu düzenlediklerini belirten AK Parti Saruhanlı İlçe BaşŸkanı Ahmet Gökmen, "AşŸure yemeğŸindeki çeşŸitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl zenginlik oluşŸturduğŸunun en güzel sembolüdür" dedi.

 
Kaynak: AA