Gündem Özeti / 18 Kasım 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Mali Meclis Başkanı Sidibe Ankara'da
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Ulusal Meclis Başkanı İssaka Sidibe'yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.
- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mali Meclis Başkanı Sidibe ile görüşecek.
(Ankara/17.30/TBMM/11.30)
2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'da yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katılacak, Pursaklar Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret edecek.
- Erdoğan, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ile Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ve Çin Komünist Partisi Merkezi Politbüro Üyesi Meng Jianzhu'yu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ayrı ayrı kabul edecek.
(Ankara/10.30/12.00/13.30/16.30)
3- CHP, MHP ve HDP, TBMM grupları toplanacak.
(TBMM/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile Kastamonu, Hak-İş ve ÖNDER heyetlerini, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığında, ayrı ayrı kabul edecek.
(Ankara/12.30/13.30/14.30/15.00)
2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bakanlıkları arasındaki "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Sürecinde Ortak Tutum ve İşbirliğine Yönelik Protokol"ün imza törenine katılacak.
- Bozkır ayrıca, Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Açık Toplum Vakfı Genel Sekreteri Gökçe Tüylüoğlu ile Danışma Kurulu Başkanı Murat Sungar'ı kabul edecek, Letonya milli günü resepsiyonunda bulunacak.
(Ankara/12.00/10.30/11.00/13.30)
3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TSE 3.Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı'na katılacak.
(Ankara/ 09.30)
4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan'la görüşecek.
(Ankara/13.00)
5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile baş başa görüşecek. İki Bakan ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak.
(Ankara/09.00/09.30/10.30)
6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İtalya'da, "Bir Avro-Akdeniz Enerji Köprüsü Oluşturulması: Avro-Akdeniz Gaz ve Elektrik Şebekelerinin Enerji Güvenliği Bağlamında Stratejik Önemi" konulu konferansın gala yemeğine katılacak.
(Roma)
7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Merkezi Günleri açılışının ardından 2015 Bakü Avrupa Oyunları'nın tanıtım toplantısına katılacak.
(Ankara/14.00/İstanbul/19.00)
8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ABD Ticaret Odası İstanbul Bölge Ofisinin açılışını yapacak, Global Girişimcilik Forumu'nun ''Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik'' konulu paneline katılacak.
(İstanbul/11.00/13.30)
9- TBMM'den
- Genel Kurul'da özürlüler konusundaki bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşülecek.
(15.00)
- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçeleri ele alınacak.
(10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine başlayan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.
(Kudüs/Ramallah/Gazze)
4- Mısır'da, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve 15 teşkilat yöneticisinin yargılanmasına devam edilecek.
(Kahire)
5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin girişimlerde bilişim teknolojileri kullanım araştırmasını açıklayacak
(Ankara/10.00)

GÜNCEL
1- Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle kömür ocağında mahsur kalan 14 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
(Karaman)

SPOR
1- Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası'nın 3. haftasında, D grubunda, TOFAŞ, deplasmanda Romanya'nın Oradea, F grubunda, Trabzonspor Medical Park, evinde Avusturya'nın Magnofit takımlarıyla karşılaşacak.
(Oradea/18.00/Trabzon/19.00)
2- Voleybolda Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu 2. maçında Fenerbahçe, Rusya'nın Belogorie takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.
(Belgorod/18.00)
3- Bakü'de Haziran 2015'te yapılacak Avrupa Oyunları'nın tanıtımı amacıyla Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı ve Bakü 2015 Organizasyonu Genel Müdürü Azad Rahimov'un katılımıyla Çırağan Palace Kempinski'de basın toplantısı düzenlenecek.
(İstanbul/10.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA