Gaziosmanpaşa’da Afet Semineri

Gaziosmapaşa Belediyesi, AFAD işbirliği ile ‘Afete Hazır Türkiye İçin Mazeret Yok’ semineri düzenlendi.

Gaziosmanpaşa’da Afet Semineri

Gaziosmapaşa Belediyesi ve AFAD işbirliği ile doğal afetler öncesi ve sonrasında yapılması gereken davranışlar semineri düzenlendi.

Gaziosmanpaşa GoPark Junior Salonu'nda Dr. Şaban Kızıldağ'ın gösteri havası içinde verdiği seminerde renkli görüntüler yaşandı. Seminerde, doğal ve beşeri afetler öncesinde yapılması gerekenler anlatılırken, Dr. Kızıldağ'ın salona söylettirdiği 'Mazeret Yok' sloganına ve davranışlarına, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'da eşlik etti. Sunum sırasında Kızıldağ'ın sahnede soru sorduğu iki vatandaşa çeşitli hediyeler verildi.

Sunumun insanları bilinçlendirmek açısından önemli olduğunu belirten Başkan Usta, “Maksadımız farkındalığı duyarlılığı toplumda geliştirmek. Ve toplumu bu anlamda tedbir almaya önlem almaya teşvik etmektir. İnsanlar, günlük hayatlarında yağmurda ihtiyaç duyduğu şemsiyeyi karlı havalarda arabalarına takmak zorunda olduğu zinciri nasıl kendileri karşılamak zorunda oluyorsa bir afete karşı duyarlılığı ve alması gereken tedbiri de bilinçle yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesile ile önce biz toplumu olası afetlere karşı duyarlı hale getirebilmek ve bu anlamda da elindeki imkanları kullanıp tedbir aldırmayı amaçlıyoruz. Bu vesile ile 'Marezet Yok' adında güzel bir kavram ve sözcük ortaya çıktı. Zihinlerimizde, kalmasını sağlayacak şekilde bir seminer verdi hocamız ben kendilerine ve duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, sunuma katılan engelli vatandaş Rabia Ekinci ise, insanların doğal ve beşeri afetlere karşı bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, engelli vatandaşların doğal afetler sırasında zorluk yaşandığını söyledi.

Kaynak: İHA