Gündem Özeti / 17 Kasım 2014

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı James Jones'u, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.
(Ankara/13.00)
2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Diyabetle Mücadelenin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu etkinliğe katılacak.
- Çiçek, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı kabul edecek.
(TBMM/10.00/15.00)
3- Başbakan Davutoğlu Filipinler'de
- Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun davetlisi olarak Filipinler'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi törenle karşılanacak. Baş başa görüşmenin ardından Aquino, Davutoğlu onuruna resmi öğle yemeği verecek.
- Heyetler arası görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlenecek.
- Davutoğlu, TİKA projesi kapsamında yardım edilen ilköğretim okulunu ziyaret edecek, Filipinler Dışişleri Bakanlığında konferans verecek.
(Manila)
4- Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.
- Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da, HDP heyeti ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.
(Ankara/10.00/13.00/14.00)
5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.
(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri üzerine başlayan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.
(Kudüs/Ramallah/Gazze)

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, Ağustos ayına ilişkin hane halkı işgücü istatistiklerini açıklayacak.
(Ankara/10.00)
2- Hazine Müsteşarlığı, 5 yıl vadeli tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.
(Ankara)
3- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, AA Finans Masası'nda güncel konulardaki soruları cevaplandıracak
(İstanbul/10.30)

SPOR
1- Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası Güney Kore'de sürüyor.
2- Türkiye Basketbol Ligi'nde 6. haftanın son maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.
(İstanbul/20.30)
3- Spor Toto 3. Lig'de 12. hafta, 1. Grup'ta yapılacak Sebat Proje Trabzon Akçaabat-Niğde Belediyespor maçıyla tamamlanacak.
(Trabzon/13.00)




***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA