Engellilerin Süresiz Oturma Oturma Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "kamu yararına çalışan derneklere sağlanan kolaylıkların Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'ne de sağlanması gerektiğini" söyledi.

Doğan ve AK Partili meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kiracı olarak bulundukları belediye mülkünün ödenmemiş kira alacakları için icra takibi yapması üzerine belediye önünde süresiz oturma eylemi başlatan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyelerini ziyaret etti.
AK Partili belediye meclis üyeleri olarak, yaklaşık iki haftadır eylem yapan dernek üyelerinin sorununa çözüm bulmak için konuyu meclis gündemine iki kez taşıdıklarını aktaran Doğan, ancak AK Parti dışındaki diğer partiler ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun soruna duyarsız kaldığını belirtti.

Doğan, derneğin toplam 22 bin liralık borcu ödemek istediğini, ancak destek görmedikleri taktirde aynı konuda yine sorun yaşayacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Kamu yararına çalışan derneklere sağlanan kolaylıklar Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'ne de sağlanmalı. Başka illerde belediyeler benzer faaliyetler için çok uygun kiralar istiyor. Ya kira bedeli indirilmeli ya da kirayı ödeyebilmeleri için derneğe ödeme yapılmalı. Seçime giderken 'Engelsiz izmir' sloganıyla yola çıkan belediye, engelli dostu olmayan bir belediyeye dönüştü."
Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu da belediye meclisinin sorunlarını çözmesini beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: AA