Arem Başkanı Çapar, Hakkari'de

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) Başkanı Selim Çapar, kenttin sorunlarını yerinde tespit etmek ve sorunları yerel yönetimlerden alıp, proje halinde İçişleri Bakanlığı'na iletmek için Hakkari'ye geldi.

Belediye yönetimiyle görüşen Çapar, sorun ve talepleri İçişleri Bakanlığına sunacaklarını söyledi.

Türkiye geneli yerel yönetimler ile görüşmeler yaparak, illerin sorunları üzerinde durup, bu sorunları proje halinde bakanlığa sunduklarını ifade eden Çapar, "Hava şartları kötüleşmeden Hakkari'ye geldik. Bizler Hakkari'nin sorunlarını sizlerden alıp proje halinde bakanlığımıza ileteceğiz. Hakkari için çocuk ve eğitimin önemli olduğunu buluyoruz. Tabi sizler sorunların içindesiniz ve her şeye daha yakınsınız. Biz sizin talep ve söylemleriniz üzerinde duracağız" dedi.

Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ise Türkiye nazarında Hakkari'nin hizmette geride kaldığını ve temel hizmet ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını belirtti.

"Hakkari için sosyal hizmetlerden söz etmek ve bunun üzerine proje geliştirmek doğru olmaz" diyen Hatipoğlu, şöyle konuştu:
"Çünkü Hakkari'de çok ciddi temel yaşam ihtiyacı olan sorunlar var. Mesela su, yol, kanalizasyon ve imar gibi bir kentin temeli olan sorunlar. Öncelikli sorunlarımız bunlar. Bu sorunlar giderilmesi ve iyileştirilmesi gerekmekte. Çocuk ve eğitim knuları da önemli tabi. Kentin bir eğitim sorunu varsa bu ana dil eksikliğinden kaynaklanıyor. Eğitimin ana dilde verilmesi gerekir ki başarı sağlanabilsin. Bu bizim için çok önemli. Yani demokratik, eşitlikçi bir yaşam olacaksa bunlar Hakkari için ilk sırada."
Kaynak: AA