Çözüm Süreci

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, "LJözüm süreci, KurtuluşŸ SavaşŸı'nda LJanakkale'de ölen 250 bin şŸehidimizin vefa borcudur" dedi.

Mardin'de düzenlenen AK Parti GenişŸletilmişŸ İl Ar-Ge BaşŸkanları toplantısına katılan Milletvekili Ercan Candan ve beraberindeki bir grup partili Nusaybin ilçesini ziyaret etti.
Nusaybin Ticaret Borsası BaşŸkanı Necdet AktaşŸ ve Ziraat Odası BaşŸkanı Mehmet Ali DoğŸru'yu ziyaret eden Candan, yaptığŸı konuşŸmada, çözüm sürecine CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan ve BaşŸbakan Ahmet DavutoğŸlu'nun büyük destek verdiğŸini söyledi.

"Biz bu çözüm sürecini ama öyle ama böyle bitirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim boynumuzun borcudur. LJözüm süreci, KurtuluşŸ SavaşŸı'nda LJanakkale'de ölen 250 bin şŸehidimizin vefa borcudur" ifadelerini kullanan Candan, şŸöyle konuşŸtu:
"Hepsi kol kola girdiler, yedi düvele karşŸı hayatlarını feda ettiler. Bizler onların torunları olarak şŸimdi çıkıp eğŸer böyle bir sıkıntı ortaya çıkmışŸsa, biz bunu onlara dayanarak çözmek zorundayız. ǜç gün sonra onların karşŸısına çıktığŸımızda hesabını verebilecek şŸekilde çıkmalıyız. Onun için bu tarihin bize yüklediğŸi bir borçtur. Bu borcu bir yoluyla ödemek ve bu işŸi çözmek zorundayız. CumhurbaşŸkanımız 'Ben bu yola hayatımı koydum.' dedi.

O dedikten sonra bize düşŸen her şŸeyimizi koymaktır. Sadece vekillere değŸil herkese bu görev düşŸüyor. Bu bir vebaldir. LJözüm süreci bu işŸin anahtarıdır."
Daha sonra Candan ve beraberindekiler, ilçedeki tarihi mekanları gezdi.
 
Kaynak: AA