İzmir’de 'Akdeniz Kardeşliği”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki farklı organizasyonuyla İzmir’de buluşan Akdenizli belediye başkanı ve bürokratlar, en kısa süre içinde yeniden buluşma sözü verdi.

İzmir’de 'Akdeniz Kardeşliği”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Akdeniz kentleri arasındaki örnek işbirliğinin, coğrafyamızdaki barış ve hoşgörü ortamına da önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Toplantılara ev sahipliği yapan genel kurul toplantısı için İzmir’e gelen Akdeniz Kentler Birliği (MEDCITIES) Başkanı Mohamed İdaomar ve İspanya Barcelona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenlendi.

Aynı zamanda Tetuan Belediye Başkanı da olan İdaomar, İzmir’in Akdeniz Kentler Birliği’ne üye kentler arasında ve önemli yeri olduğunun altını çizerek, “Sadece coğrafi konumu olarak değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel birikimi açısından da çok önemli bir şehir. Akdeniz bölgesinde misafirperverlik kültürü vardır. Ve İzmir’de yapılan organizasyonda, misafirperverliğin Akdeniz’in en önemli kimliklerinden ve karakter özelliklerinden biri olduğunu bir kez daha anladık” şeklinde konuştu.

“STRATEJİK PLANLAR ÇOK ÖNEMLİ”
İspanya Barcelona Metropolitan Alanı Başkan Yardımcısı Jordi Portebella I Calvete ise yaptığı açıklamada, İzmir’de gerçekleştirilen organizasyon ile Kuzey ve Güney Akdeniz ülkeleri için politik, ekonomik, kültürel, sosyal bağları ve işbirliği olanaklarını kuvvetlendirme imkanı bulduklarını söyledi.

Calvete, “Bu işbirliklerinin iyi ilişkilere dönerek gelişmesi, daha da artması ve hatta Avrupa Birliği’nin bazı taleplerini de karşılar hale gelmesi de son derece önemli” şeklinde konuştu

ORTAK YANIMIZ AKDENİZLİ OLMAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Akdeniz’in tarih boyunca ticari, sosyal, kültürel bir coğrafya olduğunu hatırlatarak, "Hepimizin ortak yanı da Akdenizli olmak ve Akdeniz’i kullanmak. Akdeniz ikliminin etkileşiminin verdiği ‘Akdenizlilik Kimliğini’ yaşatarak, kentler arasındaki ilişkileri güçlendirerek sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Akdeniz kentleri arasındaki işbirliğinin gelişerek sürmesinin, coğrafyada barış ve hoşgörüyü egemen kılacağını da sözlerine ekledi.

KUZEY LÜBNAN VALİSİ’NDEN ZİYARET
Genel kurul toplantısı için kente gelen Kuzey Lübnan Valisi Ramzi Nohra ile Trablus Belediye Başkanı Nader Ghazal da, Başkan Aziz Kocoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette çeşitli bilgi alışverişleri yapılırken, iş birliği olanakları da konuşuldu.
Kaynak: İHA