Burdur'un Su Sorunu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Burdur'un 50 yıllık nitelikli içme suyu problemini çözmek için müsteşarlarına talimat verdiğini bildirdi.

Başkan Ercengiz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen görüşmede Bakan Eroğlu, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say'ın yer aldığını bildirdi.
Görüşmede Bakan Eroğlu'na, Burdur'un sorunlarını anlattığını belirten Ercengiz, açıklamasında şunları kaydetti:
"Burdur'un sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede Bozkurt Mahallesi'ne yapılacak toplu konutlar, Burdur'un 50 yıllık su planı, ileri biyolojik arıtma, Kültür Merkezi, Burdur Gölü, Menderes Mahallesi alt geçit projeleri ele alındı. Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu, Burdur'un 50 yıllık nitelikli içme suyu problemini çözmek için müsteşarlarına talimat verdi. İlk planda Senir'den gelen su için çalışma yapılacak. Arıtmayla ilgili Afyonkarahisar model alınarak ileri bir biyolojik arıtma yapılacak. Arıtma tamamlandıktan sonra arıtılan suyu da tarım arazilerinde kullanabileceğiz."
Başkan Ercengiz, TBMM'de yaptıkları görüşmelerde Bozkurt Mahallesi'ne yapılacak toplu konutların hızlandırılması ve kültür merkezinin 2015 yılında tamamlanması için söz aldıklarını, merkezin bitirilmesi için hibe alabileceklerini kaydetti.

Menderes ile Şirinevler mahallelerini birleştiren hemzemin geçidin alt geçide çevrilmesi için hazırlanan projede sona yaklaşıldığını anlatan Ercengiz açıklamasında, desteklerinden dolayı Bakan Eroğlu, Milletvekilleri Özçelik ve Özkan'a teşekkür etti.
Kaynak: AA