Bayburt Belediye Başkanı Memiş Açıklaması

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Baksı Müzesi'nin çok kısa sürede Bayburt'a çok önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Memiş, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek belediye tarafından yürütülen çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Şair Zihni Kent Ormanı'ndaki Bayburt Belediyesi Dağevi'ndeki toplantıda devam eden altyapı çalışmalarını anlatan Memiş, Bayburt'ta uzun yıllardır devam eden altyapı sorununun 2015 yılı sonu itibareyle artık tarih olacağını ifade etti.

Memiş, çalışmaların önceden planlandığı şekliyle devam ettiğini söyleyerek, "Bugüne kadar planlanan, programlanan ve düşünülenin ötesinde aksi bir şeyle karşılaşmadık. Planlananın ve hedeflenenin dışında, çok küçük sapmaların dışında hiç bir şeyle karşılaşmadık. İnşallah başlattığımız bütün çalışmalarımız öngördüğümüz zaman dilimleri içerisinde tamamlanacak" dedi.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından hemen tüm cadde ve sokaklarda standardı yüksek yol ve kaldırım çalışmalarının başlayacağını belirten Memiş, şunları aktardı:
"Bizler cadde ve sokaklarımızda üstünkörü bir çalışmaya girmeyeceğiz. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi yol ve kaldırım çalışmaları da günümüz modern şehirlerine yakışır çalışmalar olacak. Artık yapılan çalışmaların tamamı kalıcı olacak. Belediyemizce başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında yine Telekom ve PTT çalışmalarını tamamlamak üzere, TEDAŞ çalışmalarını tamamlıyor. Bu anlamda diğer kurumlarla ilgili problem de ortadan kalkmış olacak. Tüm bu çalışmaların Bayburt Belediyesi'ne maliyeti 54 milyon Türk Lirası civarında ve 20 yıllık bir ödeme planı ile yüzde 6'lık bir faizle İlbank tarafından verildi.

"
Memiş, Bayburt'un hala düşündükleri yerde olmadığını kaydederek, "Maalesef Bayburt bizim gönlümüzdeki ve düşündüğümüz yerde değil. Bizim düşündüğümü, bizim hayalimizdeki Bayburt ile şu anki mevcut Bayburt çok farklı yerlerde. Bayburt'umuzu hayalimizdeki yere çıkarmanın yolu var. Kendi içimizdeki bir takım tartışmaları bir tarafa bırakarak Bayburtluluk etrafında birleşmeyi öneriyorum. Burada Bayburt'u taşıyacak değerlerin tanımlanmasını istiyorum. Bana göre Bayburt'u Baksı Müzesi ile taşırız. Bu çok önemli bir şey. Bugüne kadar Bayburt'a çok kısa sürede çok önemli katkılar sundu" diye konuştu.

Kaynak: AA