Projelerini Başkan Kayalı’ya Anlattılar

Avrupa Birliği Projeleri kapsamında staj gören Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret etti.

Projelerini Başkan Kayalı’ya Anlattılar

Öğrenciler ve okul yöneticileri tarafından Başkan Kayalı’ya geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen, Leonardo Da Vinci Programı kapsamında Avrupa Otel İşletmelerinde Staj Projesi hakkında bilgi verildi.

Kafileye başkanlık eden öğretmenleri, öğrencilerin projeyle özgüven kazandıklarını belirterek, “Katılımcılarımız Almanya, İspanya, İtalya ve Portekiz’de faaliyet gösteren Otelciler Birliğine üye Otel işletmelerinin Kat hizmetleri, Mutfak, Servis ve Eğlence Hizmetleri alanlarında işletmelerde beceri eğitimlerini tamamladı. Mesleki bilgi, beceri ve deneyim kazandılar. Sosyal ve Kültürel dostluklar oluşturdu. Almanca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce olmak üzere temel yabancı dil yeterlilikleri kazandı.AB üyesi ülkelerde kendi alanlarında istihdam edilebilirliği kolaylaştıracak sertifikalar aldılar, kişisel bakım ve özgüven edindiler” dedi.


Turizm alanındaki meslek liselerini, meslek kuruluşları ve sosyal taraflarla birlikte çalışma alışkanlığı kazandırma, Mesleki eğitim kurumlarının çalışmalarını yaygınlaştırmayı amaçlayan projeye katılıp başarı kaydeden öğrencileri tebrik eden Başkan Kayalı, başarıların devamını beklediğini söyledi.

Kaynak: İHA