Minibüsü Lokantaya Çevirdi

Siirtli işŸsiz genç, 5 bin liraya satın alıp yeniden dizayn ederek lokantaya çevirdiğŸi minibüsle geçimini sağŸlıyor.

Siirtli Hakan ǖztanık, Artvin'in Hopa ilçesinden 2000 model bir minibüs satın alıp, koltuklarını söktükten sonra lokantaya çevirdi.
Minibüsü yeniden dizayn ederek yaptığŸı değŸişŸiklikleri ruhsata işŸleten ǖztanık, kendine yeni bir işŸ sahası oluşŸturdu.
ǖztanık, AA muhabirine, işŸsiz gezip başŸkalarının kapılarını çalmak yerine bu şŸekilde kendi işŸini kurduğŸunu belirterek, "Amacımız işŸsizliğŸi öldürmek, ilimizde bir farklılık yaratıp yeni bir hizmet getirmek ve batı havasını kazandırmaktır. BaşŸkalarının yanına gidip kapılarını çalmak yerine kendi işŸimizi kurduk" dedi.

Seyyar lokanta olarak kullandığŸı minibüsün gerekli yasal işŸlemlerinin yapıldığŸını anlatan ǖztanık. şŸunları söyledi:
"AldığŸım minibüs şŸehirlerarası servis taşŸımacılığŸında kullanılıyordu. İç tasarımını biz yaptık. Türk Standardları Enstitüsü belgemizi aldıktan sonra sigorta ve diğŸer işŸlemleri yaptık. Vergi levhamız da bulunuyor. İlgili yerlerden gerekli izinleri aldık ve aracı buraya bıraktık. Biz de ekmeğŸimizin peşŸindeyiz" ifadesini kullandı.
Minibüste ızgara, mutfak, koltuk, televizyon ve su deposunun da bulunduğŸunu vurgulayan ǖztanık, "Seyyar lokantayı park yasağŸı olmayan her yere taşŸıyabiliyorum. Bu özellik, işŸlerimi olumlu etkiliyor" dedi.

MüşŸterilere kablosuz internet hizmeti de sunduklarını dile getiren ǖztanık, yaptıkları ızgara çeşŸitlerinden evlere paket servisi de sunduklarını kaydetti.

 
Kaynak: AA