Koç-kam Direktörü Unesco Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu'na Seçildi

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) Direktörü Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu'na seçildi.

Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, kadınların ve erkeklerin toplumsal hayatın her alanına eşit katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmalar yürüten KOÇ-KAM Direktörü Kağıtçıbaşı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurulu'na girdi.
Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu'na kurum olarak seçilen KOÇ-KAM'ı XXVII. Dönem Genel Kurulu'nda temsil edecek olan Kağıtçıbaşı, aynı zamanda UNESCO Milli Komisyonu Genel Kurul Üyeliği'ne de seçildi.
KOÇ-KAM Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Şimga da UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bünyesinde bulunan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzleme Grubu Üyesi oldu.
Türkiye'de kadınların ve erkeklerin toplumsal hayatın her alanına eşit olarak katılımlarının sağlanmasını hedefleyen KOÇ-KAM, bu amaçla yürüttüğü bilimsel araştırmalar ışığında, eğitim programları oluşturarak, kamuoyunda farkındalık yaratıyor.
Kaynak: AA