Smdk Başkanı El Bahra Londra'da

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısına katılan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile bir araya geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmeden sonra açıklama yapan Hammond, Bahra ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "El Bahra, Suriyelileri zor koşullarda korurken ve onlara hizmet ederken, Esed rejimine, IŞİD'e ve İslami aşırıcılığa karşı mücadele eden Suriye muhalefetine başkanlık etmektedir" dedi.

Ülkesinin güvenlik ve yönetim gibi konularda Suriye'deki ılımlı muhalefete yardım ettiğini belirten Hammond, bunun hayat kurtaran arama ve kurtarma eğitimini, evleri rejimin bombardımanı sonucu tahrip olan Suriyelilere yardımı içerdiğini dile getirdi.
Suriyeli muhaliflere İngiltere'nin öldürücü olmayan askeri ekipman sağladığını anımsatan Philip Hammond, ABD'nin öncülüğündeki "eğit ve donat" programına katkıda bulunacaklarını vurguladı.
Esed'in Suriye'nin geleceğinde rolü olamayacağını El Bahra'ya tekrar ilettiğini kaydeden İngiliz Bakan, "Rejim, IŞİD'e ve diğer aşırıcılara karşı etkili bir eylemde bulunma konusunda isteksiz ve acizdir. Bunun yerine rejim, ılımlı muhalefete ve sivillere karşı, Suriye halkının ihtiyacı olan siyasi anlaşmaya ulaşma çabalarına zarar vererek, acımasız ve ayrımcı bir kampanya yürütmektedir" ifadelerini kullandı.
Londra'da yapılan Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu toplantısına SMDK yetkililerinin yanı sıra, Türkiye, ABD, Fransa, Mısır, Almanya, İtalya, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere'den dışişleri bakanlığı heyetleri ile elçiler katıldı.

Kaynak: AA