İşkur Burdur İl Müdürü Deveci Açıklaması

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Burdur İl Müdürü İsmail Deveci, Burdur'da işsizlik sorununun yok denecek kadar olduğunu, hattı bazı sektörlerde işverenlerin çalıştıracak işçi bulamadıkları için yüzde 50-60 kapasitesiyle üretim gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, İŞKUR Burdur İl Müdürü İsmail Deveci ve Burdur Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü Selami Okka ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP), girişimcilik eğitimleri, bayanların istihdama kazandırılması ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Deveci, Burdur'da işsizlik sorununun yok denecek kadar az olduğunu bildirdi.
Bucak, Tefenni, Karamanlı'da mermerin, Altınyayla'da da mantar yetiştiriciliğinin istihdam sağlamadaki önemine dikkati çeken Deveci, "Bazı sektörlerde işverenler çalıştıracak işçi bulamadıkları için yüzde 50-60 kapasite ile üretim gerçekleştiriyor" dedi.

Genel Sekreter Engin de bölgenin kalkınması ve ekonomik refaha ulaşması için kurumlar arasında ortak çalışmalara verdikleri önemi vurguladı.
Engin, sektörlere, yatırımcılara, girişimcilere ve üreticilere BAKA'nın verdiği destekler ile katkısının ve kurumlar arasında işbirliğine verdiği önemin bundan sonrada süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA