Van'da Kaybolan Çocuk

Gürpınar ilçesinde 3 gün önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmalarına, havanın kararmasıyla ara verildi.

Kırkgeçit Mahallesi'nde evlerinin önünde oynarken kaybolan küçük Nehir'i arama çalışmaları için yoğun çaba sarf eden ekipler, bugün de arama çalışmalarından sonuç alamadı.
Havanın soğuması ve kararmasıyla çalışmalara ara veren ekipler, yarın yeniden mahallede ve çevresinde arama yapacak.
Küçük Nehir'in ailesi, olaydan hemen sonra arama çalışmalarına başlayan İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü ekipleri, UMKE, köy korucuları ve vatandaşlara teşekkür eti.
Mahalle muhtarı Faruk Şehmuzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının üzerinden 72 saat geçmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını bildirdi.
Çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini belirten Şehmuzoğlu, "Devletimiz ilk günden itibaren bizi hiç yalnız bırakmadı. Arama çalışmalarına katılan herkes gerçekten bizden daha fazla çalıştı. Çalışmalara katılan güvenlik güçleri, arama kurtarma ekipleri, korucularımız, mahalle halkı ve vatandaşlar elinden geleni yaptı. Aramalara katılanlar mahallede bakılmadık nokta bırakmadı. Her taşın dibine, kuyuların içine, ahırlara, harabe yerlere ve hatta dağlara dahi baktılar. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Şehmuzoğlu, arama çalışmaları sonuç vermeyince Nehir Aslan'ın kaçırılma şüphesi üzerine yoğunlaştıklarını bildirerek, fotoğrafının internet ortamında yayıldığını, görenlerin en yakın birimlere bilgi vermesinin önemli olduğunu dile getirdi.
Kızının kaybolmasının ardından dün bir kız çocuğu dünyaya getiren ancak sevincini yaşayamayan anne Hatice Aslan ise gözyaşları içinde kızının yanına geleceği günü bekliyor.
Kızının bulunması için herkesin elinden geleni yaptığını söyleyen Aslan, "Allah herkesten razı olsun. Tek isteğim kızım Nehir'in ölüsünün ya da dirisinin bulunması. Artık ölüsüne de razıyım, yeter ki bulunsun. Devlet yetkililerimizden Allah razı olsun, bize herkesten çok yardımcı oldular ama bu işin peşini bırakmasınlar. Nehir'in gelmesini bekliyorum" dedi.

Baba Erkan Aslan ise devletin ilk günden bu yana sürekli yanlarında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Devlet bütün imkanlarıyla kızımı arama çalışması başlattı. Keşke kızım da bulunsaydı sevincimiz tam olsaydı. Kızımın kaçırıldığını düşünüyorum. Her kim ne şekilde kaçırmış veya öldürmüşse bana ölüsünü veya dirisini getirsin. Söz veriyorum affedeceğim. Yeter ki kızıma kavuşayım. Arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun."
Kaynak: AA