İeü'den 'Hayalini Oyna' Projesi

İzmir Ekonomi ǜniversitesi (İEǜ) "Hayalini Oyna" projesiyle lise ve üniversiteli 50 gencin, kendi bilgisayar oyunlarını yaratacağŸı bildirildi.

İEǜ Yazılım MühendisliğŸi Bölüm BaşŸkanı Prof. Dr. YaşŸar Güneri şžahin, açıklamasında, eğŸitim anına kadar sadece oyun oynayan bireylere, bu oyunların nasıl tasarlandığŸı, programlandığŸı, yayımlandığŸı ve artı değŸere dönüşŸtürüldüğŸünü aktarmak istediklerini belirtti.

Projeyle, bilgisayar oyunlarının ekonomik faydaya dönüşŸtürülmesi konusunda toplumsal bilinç oluşŸturmayı amaçladıklarını ifade eden şžahin, şŸunları kaydetti:
"Katılımcılarımızın, yapımı basit ancak oynanabilirlik değŸeri yüksek oyunlar gelişŸtirebilen takımlar oluşŸturulmasını hedefliyoruz. Ocak ayında düzenlenecek Global Game Jam'de başŸarı sağŸlayacak takımların oluşŸması da planlanıyor. EğŸitimler, oyun senaryosu oluşŸturma, görsel efekt planlama, oyun müzikleri düzenleme, karakter ve animasyon çizimleri, oyunları bilgisayarda programlama, oyun test etme, oyun yayımlama ve dağŸıtım süreçleri alanlarında verilecek."
İzmir Ekonomi ǜniversitesi Bilgisayar Oyunları Laboratuvarında gerçekleşŸtirilecek ücretsiz eğŸitimler, 15 Kasım'da başŸlayacak ve 10 hafta sürecek.
 
Kaynak: AA