Tsd 2 Engelliyi Daha Sevindirdi

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Diyarbakır Şubesi’nce, tekerlekli sandalyeleri olmaması nedeniyle evlerinde neredeyse hapis hayatı yaşayan iki engelli vatandaşa sandalye yardımında bulunuldu.

Tsd 2 Engelliyi Daha Sevindirdi

TSD Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, dernek olarak şu ana kadar yaklaşık 400 kişiye sandalye yardımında bulunduklarını belirterek, şu anda ellerinde bulunan 100 tekerlekli sandalyeyi kısa süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söyledi.

TSD Diyarbakır Şubesi’nce, kentte tekerlekli sandalyelerinin olmaması nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamayan ve 19 yaşında geçirdiği havale nedeniyle 8 yıldır yatağa mahkum yaşayan 27 yaşındaki Vedat Daşçı ile yaklaşık 6 yıldır yürüyemeyen 84 yaşında Hediye Ertuğrul’a tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu. Sandalyeleri dernek yöneticileri ile birlikte engelli vatandaşların evlerine kadar götüren Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, amaçlarının sadece yardım yapmak olmadığını belirterek, haklarını bilmeyen engelli vatandaşların haklarına ulaşmayı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

TSD Diyarbakır Şubesi olarak şu ana kadar yaklaşık 400 kişiye tekerlekli sandalye yardımında bulunduklarını ifade eden Kavmaz, “Şu anda da duyarlı iş adamlarımızın bağışları sayesinde aldığımızın 100 tekerlekli sandalyemiz bulunuyor. Bunları da en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” dedi.

Yapılan yardım nedeniyle derneğe duacı olduklarını belirten Vedat Daşçı’nın babası Muhittin Daşçı ise, “Vedat, 1 yaşından 19 yaşına kadar emekleyerek yürüdü. 19 yaşında havale geçirdi. O gündendir ayağı kalkamıyor. Maddi imkansızlıklar yüzünden ona sandalye alamadık. Artık Vedat’ın da bir tekerlekli sandalyesi var” diye konuştu.

Kaynak: İHA