Başkan Yücelik'ten 'Torba Yasa' Uyarısı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir süre önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Torba Yasa"nın, oda üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme imkanı sunduğunu söyledi.

Yücelik, yaptığı açıklamada, kamuoyunda, "Torba Yasa" olarak bilinen, "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun" ile ilgili açıklama yaptı.
Yasanın iş dünyası açısından önemli fırsatlar sağladığını, bu fırsatlardan birinin de, gecikmiş oda ve borsa aidatlarına getirilen ödeme kolaylığı olduğunu belirten Yücelik, gecikmiş borcu bulunan bütün oda üyelerinin bu fırsattan yaralanmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Üyelerin birikmiş aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeyebileceklerini açıklayan ve borcunu taksit yerine tek sefer ödemek isteyen üyelerin de yüzde 10 indirim imkanından faydalanacağını anımsatan Yücelik, şunları kaydetti:
"Üyelerimizin 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden ödemeleri halinde, faiz ve gecikme faizi silinecek. Bu haktan yararlanmak isteyenler, 30 Kasım 2014 tarihine kadar odaya başvurması ve ilk taksiti 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemesi gerekiyor. Yasanın sunduğu fırsatlar, ticaret hayatının canlanmasına katkı sağlayacak. Birikmiş vergi ve SGK prim borcu olan oda üyeleri de yasanın getirdiği ödeme kolaylıklarından faydalanmalı."
Kaynak: AA