Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in saldırıları bahane edilerek çıkan olaylara ilişkin, Kamu düzeni her ne süratle olursa olsun sağlanacaktır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması
Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirlerinin alternatifi değildir” dedi.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını bahane edilerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çıkartılan şiddet olayları ve protesto gösterilerinin değerlendirildiği Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan "Güvenlik Zirvesi" sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, yaşanan olaylar nedeniyle 19 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, protesto ve gösteri eylemlerine değindi. Suriye’de yaşanan olayların Türkiye’nin içindeki bir mesele gibi yansıtılamayacağını belirterek, halkı sokağa davet eden HDP’yi eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu, “Kimse yurtdışında bu acı olaylar dolayısıyla bunları Türkiye’nin içindeki bir mesele gibi yansıtarak Türkiye’nin huzurunu bozmak ve halkı doğrudan tehdit etmek cüretini gösteremez. Kamu düzeni her ne süratle olursa olsun sağlanacaktır. Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirlerinin alternatifi değildir” dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 14.40'da başlayan ve 3 saat 15 dakika süren Güvenlik Zirvesi'ne Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Öktem katılmıştı.
Kaynak: İHA