'Şiddet misliyle karşılık bulacak'

Yurdun birçok bölgesinde devam eden Kobani gerginliğine yönelik hükümetten açıklamalar geldi. İçişleri Bakanı Ala şiddetin misliyle karşılık bulacağını söylerken, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "vandalizme müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

'Şiddet misliyle karşılık bulacak'
Yurdun birçok kentinde, IŞİD'in Kobani'deki saldırıları protesto ediliyor.

Gösteriler sırasında bir kişi hayatını kaybederken, Mardin ve Van'ın bazı ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yaşanan bu gerginliğe yönelik hükümetten bazı açıklamalar geldi.

Protestocu gruplara sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Derhal akıl dışı tutama son verilmelidir. Şiddet misliyle karşılık bulacaktır. Türkiye dışında gerçekleşen bu meseleyi Türkiye içine taşımak kadar yanlış bir tutum olamaz" dedi.

'MÜSAMAHA YOK'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise "Şehir merkezlerinde insanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve Vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği çok iyi bilinmelidir'' dedi.

Akdoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Türkiye, Kobani'nin düşmesinden ve sınırında IŞİD gibi bir terör örgütünün bulunmasından kesinlikle memnuniyet duymaz. Kobani konusunda Türkiye'nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır'' ifadelerini kullandı.

'YARIN GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILACAK'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye sınırı ve Kobani'deki gelişmeleri değerlendirirken, "Sayın Başbakanımız yarın saat 16.00'da ilgili birimlerin katılımıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecektir. Mutad hale gelen bu toplantıyla son gelişmeler ele alınacaktır" ifadesini kullandı.

'AMAÇ BAŞKA'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten de bir açıklama geldi. Eylemcilerin derdinin Kobani olmadığını belirten Çelik, "Türkiye, Kobani'deki insani dramn olmaması ve sürmemesi için en çok gayret sarfeden ülke. Buna rağmen Türkiye'yi suçlayanların amacı başka. Kim ki bu konuyu yakma-yıkma eylemi için kullaniyor, onun Kobani diye bir derdi yoktur. Ve yine, kim ki, Kobani'ye sahip çikmayı bir şantaj meselesi yapip, çözum sürecine zarar veren açıklama yapıyor, onun Kobani için insani bir kaygısı yoktur ve çözüm sürecine dönuk de sadece sabotaj üretmektedir" diye konuştu.