Diyarbakır Savaş Alanına Döndü

HDP'nin Kobani için eylem çağrısı yapmasının ardından Diyarbakır’ın birçok yerinde bir araya gelen gruplar, ateş yakarak yollara barikat kurdu.


HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada “IŞİD çeteleri bu gece Türkiye'nin ve koalisyon üyesi ülkelerin gözü önünde Kobane'de bir soykırım gerçekleştirmek üzere, üç koldan Kobane’de saldırmış vaziyette. Bütün bu ahval karşısında, bizler HDK-HDP olarak Kobane halkı ile dayanışmaya, Türkiye’nin her yerinde alanlara, sokağa, aktif eylemselliğe çağırıyoruz” denildi.

HDP’NİN AÇIKLAMASI HALKI SOKAĞA DÖKTÜ
Yapılan bu açıklamanın ardından Diyarbakır’ın dört bir yanında olaylar başladı.

Yolları trafiğe kapatan göstericiler lastik yakıp olay yerine gelen polis ekipleriyle çatıştı.

AK PARTİ İL BİNASINA YÜRÜYEN GRUBA POLİS İZİN VERMEDİ
DBP İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda kişi AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yürümek istemesi üzerine polis izin vermedi. Ara sokaklara dağılan ve yürüyüş yapan grubun içerisinde bulunan yüzü maskeli bir gösterici, AK Parti Diyarbakır il başkanlığına molotof kokteyli ve taşlarla saldırıda bulundu.

KENTİN DÖRT BİR YANINDA OLAY
Yaşanan olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, Kentin dört bir yanında başlayan olaylar özelikle Bağlar ilçesine bağlı Sento Caddesi, Emek Caddesi, Göçmenler Cadde ve Hatboyu Caddesi, Yenişehir İlçesine bağlı Seyrantepe mevkii, Ferit Köşk mahallesi ve Fiskaya semti ve Sur İlçesine bağlı Melikahmet Caddesi, Balıkçılar başı, Mardinkapı semti ve Turistik caddesinde olaylar çıktı.
Kaynak: İHA