Diyarbakır’daki Olaylar

Diyarbakır’da IŞİD’ın saldırılarını bahane eden yüzleri maskeli grup iki bankayı ateşe verirken, MOBESE kameralarını da tahrip etti.

Diyarbakır’daki Olaylar

Yaklaşık 2 yıldır sokak gösterilerinin yaşanmadığı kent, dün başlayan ve bugün de süren olaylar nedeniyle savaş alanına döndü. IŞİD’in saldırılarını bahane eden grup, kentin birçok sokak ve caddelerinde barikatlar kurup ateşler yaktı. Kamu kurum ve kuruluşlarının binalarını, resmi plakalı araçları ve bankaları hedef alan göstericiler, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

Yenişehir ilçesindeki Ekinciler Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişilik yüzleri kapalı grup, caddeyi barikat kurarak trafiğe kapadı. Çevredeki inşaatlardan getirdikleri tahtaları barikatların üzerine atarak yakan grup, polise taş ve molotofkokteyleri ile saldırdı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çevrede gezen vatandaşlardan bazıları apartmanlarına sığındı. İlçenin Gevran Caddesi’nde de benzer olaylar yaşanırken, göstericiler cadde üzerinde bulunan iki bankanın şubesine saldırdı. Bankaları ateşe veren göstericiler, MOBESE kameralarının bulunduğu direkleri de yerlerinden söktü. Buradaki gruba da polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Kentteki olaylarda çok sayıda resmi plakalı araca da saldırı düzenlendi.

Kentte gerginlik devam ediyor.
Kaynak: İHA