Adıyaman Savaş Alanına Döndü

Adıyaman’da Kobani’deki saldırıları bahane eden grup polisle çatıştı.

Adıyaman Savaş Alanına Döndü

Adıyaman merkez Karapınar Caddesi üzerinde kurulan ‘Kobani Yardım Çadırı’ önünde toplanan kalabalık AK Parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler Valilik binası önünde bulunan polislere taş attı. Polis göstericilere burada müdahale etmezken, göstericilerden bazıları da taş atanları uyardı.

Kalabalık Atatürk Caddesi üzerinde bulunan AK Parti binası önüne geldiğinde ellerindeki taşları polise ve AK Parti binasına atmaya başladı.

Polis ekipleri biber gazları, TOMA ve akreplerle göstericilere müdahale etti. Göstericiler atılan biber gazlarından dolayı ara sokaklara dağıldı. Göstericiler daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinden Karapınar Caddesi’ne doğru geri çekildi. Göstericiler geri çekilirken, kaldırım taşlarını sökerek, banka ve çeşitli işyerlerine zarar verdi.

Göstericileri takip eden polis ekiplerine takviye olarak jandarmanın özel harekat timleri takviye geldi. Karapınar Caddesi girişindeki kavşağın üst kısmındaki yolu lastik ve tahta yakarak trafiğe kapattılar. Jandarma ve polis ekiplerini bazı vatandaşlar alkışlayarak destek verdi.

Polis ekipleri yolu trafiğe kapatan ve taş atan göstericileri TOMA ve zırhlı araçlarla püskürtmek istedi ancak göstericiler eylemlerinden vazgeçmedi. Gösterilerin yapıldığı yerde yapılan düğün gösteriler nedeniyle dağıldı. Atılan biber gazlarından polisler, gazeteciler ve vatandaşlarda etkilendi. Göstericilerin attığı taşlardan gazeteciler yaralandı. Göstericilerin attığı taş ve TOMA’nın geri geri gelmesi esnasında polisler yaralandı. İlk belirlemelere göre 18 polis kaza ve taşlardan dolayı yaralandı. Yaralı polislerin sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenildi. Gösterilerin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA