Van'da İzinsiz Gösteri

Van'da izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahale etti. Müdahalenin devam ettiği olaylarda, bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memuru yaralandı.

Van'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Kobani (Ayn el Arap) kentinde durumun acil olduğu açıklaması ve "sokağa çıkma çağrısını" bahane eden grup, polise ses bombası, havai fişek, taş ve cam şişelerle saldırdı.
HDP'nin yaptığı çağrının ardından, Hacıbekir Mahallesi ve Beşyol Meydanı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine grup içerisindeki yüzü maskeli kişiler polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli, taş ve şişelerle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.
Çevredeki bazı iş yerlerine saldıran göstericiler, bir marketi yaktı. Olaylarda bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memuru yaralanarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan göstericilere polisin müdahalesi devam ediyor.
- Bitlis
Öte yandan, Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen izinsiz gösteride, Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen yüzü maskeli bir grup gösterici, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.
Güvenlik güçleri, grubu dağıtmak için gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahale sonucu grup dağıldı.
Kaynak: AA