Türk Kızılayı'ndan Makedonya'ya Yardım Eli

Türk Kızılayı tarafından Doğu Makedonya'da kesilen kurbanlar bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Makedonya'nın doğusunda yer alan Ustrumca (Strumica) şehrindeki mezbahada Türk Kızılayı tarafından kesimi gerçekleştirilen 70 büyükbaş ile 210 küçükbaş kurbanlık hayvan, bölgede yaşayan başta Yörük Türkmen aileleri olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Bölgedeki yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Makedonya Ekip Başkanı Ümit Kemal Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Makedonya'nın Türkiye ve bölge devletlerindeki ekonomik duruma nazaran çok daha kötü bir seviyede olduğunu ifade etti.

Özellikle köylerin ekonomik anlamda geri kalmış durumda olduğunu kaydeden Coşar, Türk Kızılayı olarak bölgede kestikleri kurbanların bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında hassasiyetle çalıştıklarını belirtti.

Usturumca'da yer alan kombinada veteriner hekim kontrolünde kesimleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Coşar, kesimlerde bir imamın da hazır bulunduğunu ve İslami şartlara uygunluk açısından da hassas davranıldığını aktardı. Coşar, "Türk Kızılayı olarak Doğu Makedonya'da 210 küçükbaş, 70 büyükbaş olmak üzere toplam 700 bağışçının kurbanını keserek yaklaşık 2 bin 700 aileye dağıtımı gerçekleştirdik. Doğu Makedonya'da 25 bölge ve 60'dan fazla köye ulaşarak buradaki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bölgede kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Coşar, bu amaçla Doğu Makedonya Yörük Türkmenleri Derneği ve Makedonya Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarlığı ile irtibat halinde olduklarını belirtti.

Coşar, kesimi gerçekleşen kurbanlık hayvanların, poşetleme ve dağıtım ekipleri tarafından hazırlandığını, ardından dağıtım yapılacak bölgenin ileri gelenleriyle dağıtım yerlerine gidilerek etlerin dağıtımının gerçekleştirildiğini söyledi.


Kaynak: AA