Torba yasayla çifte bayram sevinci

Kısa bir süre tatile giren siyaseti, Ekim ayı ile yeniden hareketlendirdi.

Torba yasayla çifte bayram sevinci
1 Ekim'de TBMM yeni yasama yılı açılışını yaptı. Ardından tezkere kabul edildi ve Kurban bayramı tatiline girildi.TBMM Kurban bayramı tatili sonrası çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Ekim ayı içerisinde Türk halkına adeta çifte bayram yaşatacak. Nasıl mı? Torba yasa görüşmelerini tamamlayıp yürürlüğe koyarak.

İşte milyonlarca kişiye çifte bayram sevincini yaşatacak ikinci torba yasa ve içindekiler:

Erken emeklilikle 3 kesimi sevindirirken, akademisyenlere zam, taşeron ve madencilere ilişkin pek çok düzenleme torbada yer alıyor.

Üniversitelerdeki akademik personelin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik düzenleme, bedelli askerlik, askeri hakimler, disiplin konularının yanında astsubayların özlük hakları konusunda da düzenlemeler içermesi bekleniyor.

Asıl işçi olduğuna yönelik yargıdan karar çıkan taşeron işçilerle ilgili düzenleme de beklenen maddeler arasında.

Bu konudaki çalışmaları bir süre önce Bakan Çelik, dile getirmiş ve olumlu sona doğru yaklaşıldığını ifade etmişti.

Kamu çalışanları için düzenlemede yer alan maddelere gelince:


Üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna alınması, 4Clilere kadro verilmesi, emekli ikramiyesinde 30 yıllık süre sınırının kaldırılması, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi ve disiplin affı taleplerden bazıları. Ayrıca 7 bin iş ve meslek danışmanının atamaları da bekleniyor.

Tüm bu beklentilere, 14 Ekim Salı günü toplanarak sıkı bir çalışmaya girecek TBMM Ekim ayı içerisinde cevap vererek, torba yasanın yürürlüğe girmesini sağlayacak.