Banka Kredisi Geri İade Edilebilecek

Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, banka kredileri hakkında bilgiler vererek, “ 14 gün içerisinde çektiğiniz krediyi bankaya verebilirsiniz” dedi.

Banka Kredisi Geri İade Edilebilecek

Bayram ve özel günlerde bankaların cazip kampanya adı altında vatandaşlar hoş gözüktüğünü söyleyen Tüketiciler Birliği Kayseri Şube Başkanı Mahmut Şahin, banka kredileri hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Şahin, “Her bayram ve özel günler öncesinde tüketicilere dönük bir satış kampanyası ve bir cazibe merkezi oluşturulmaya çalışılır. Bayram dolayısıyla tüketicilere çeşit çeşit tuzaklar hazırlanıyor. Biz her zaman tüketicileri uyarmakla görevliyiz. Kendimizi bu konuda zorunlu hissediyoruz. Bu konuda bankalar cazip olarak kredi vermesi ve bu krediyi cazipleştirmeye çalışmaları var. Böyle bir cazibe yok. Bankalar krediyi verirken, kesinlikle kendi karlarını düşünürler ve sonuçta 4 günlük bir bayram tatili için ve bu bayram tatilinde rahat etmek uğruna, önümüzdeki 12 ay bankalara ipotek ettirilir. 4 günlük tatil yapıp rahat edeceğiz diye 12 ayınızı ipotek altına almayınız diyoruz” dedi.

Yeni Tüketici Kanunu ile bankalardan çekilen kredilerin geri verileceğinin altını çizen Şahin, “Yeni Tüketici Kanunu’na göre tüketicilerin bir takım hakları var. Bu haklar içerisinde bu krediden hiçbir ceza ödemeden vazgeçme hakkımız var. Daha önce ceza ödüyorduk yada vazgeçemiyorduk. Yeni kanun krediyi aldıktan sonra ‘eyvah ben ne yaptım’ deme şansı veriyor tüketiciye. Eğer 14 gün içerisinde vazgeçerseniz, çektiğiniz krediyi götürüp bankaya geri verin. Hiçbir cezası yok” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA