Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Trakya İşŸ Adamları ve Yöneticileri DerneğŸi (İşžTRAK) Yönetim Kurulu BaşŸkanı Hakan Abay ve yönetim kurulu üyeleri, LJorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, LJorlu'nun mevcut sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişŸkin olarak karşŸılıklı yapılabilecek çalışŸmalarla ilgili fikir alışŸverişŸinde bulunuldu.
İşžTRAK olarak ekim ayında gerçekleşŸtirilecek olan 'GeleceğŸimiz olan çocuklarımız için buluşŸuyoruz, uyuşŸturucuya hayır diyoruz' projesi ile ilgili Kaymakam Kılıç'a bilgi aktaran dernek başŸkanı Abay, "Gelecek günlerde çocuklari uyuşŸturucu ve bu zararlı maddelerden korunarak uzak urmak ile ilgili projelerimiz olacak. Bu konuda, kaymakamlıktan da destek alacağŸız" dedi.

Kaymakam Kılıç ise, kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun kalığŸını ifade ederek, İşžTRAK yönetim kurulu üyelerine teşŸekkür etti ve çalışŸmalarında başŸarılar diledi.

- LJorlu'da temizlik işŸleri ihalesi sonuçlandı

LJorlu sınırları dahilindeki 26 mahallenin her türlü kamu kurum ve kuruluşŸlarının evsel atıklarının toplanmasını, cadde ve sokakların temizlenmesini sağŸlayan ihale süreci tamamlandığŸı belirtildi.
İhalenin, bin 96 gün süreyle LJorlu'nun mahallelerinde toplanan çöplerin, şŸehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan çöp toplama alanına nakledilmesinin yanı sıra cadde ve sokaklar el ve vakumlu süpürge makineleri ile süpürülmesini de kapsadığŸını belirten LJorlu Belediye BaşŸkan Yardıjmcısı ErdoğŸan Demirci, "'Konteynırların özel bir araçla yıkanarak dezenfekte edilmesini, konteynırların çevresinin temizlenmesini, yollarda bulunan eski ev eşŸyalarının, ağŸaç dallarının toplanmasını, pazaryerlerinin temizlenmesini e yine yapılan ihale kapsıyor" dedi.

İhalenin, yapılan değŸerlendirmede Kamu İhale Kurulu (KİK) tarafından da yapılan değŸerlenirmeler sonrası bir Ortem Temizlik İnşŸ. Taah. Hafr. Nakl. Müh. MüşŸv. Tic. Ve San. Ltd. şžti.'ne verildiğŸini kaydeden Demirci, ilk gün vardiya başŸlangıcında kurban kesildiğŸini de ifade etti.

Demirci ayrıca, yüklenici firmanın hizmetlere başŸlamasının ardından temizlik hizmetlerinde kullanılacak işŸ makinelerinin bulunduğŸu şŸantiye alanında incelemelerde bulundu.

- Ergene Belediye BaşŸkanı Yüksel'den LJorlu Huzurevi'ne ziyaret

Ergene Belediye BaşŸkanı Rasim Yüksel, yaşŸlılar günü dolayısıyla LJorlu Huzurevi'ndeki yaşŸlıları ziyaret ederek, Kurban Bayramı öncesi bayramlarını kutladı.
Ziyarette, huzurevinde kalan yaşŸlılarla tek tek ilgilenerek onlarla sohbet eden Yüksel, yaşŸlıların bir gün değŸil her gün hatırlanması gerektiğŸine vurgu yaptı.
Herkesin potansiyel bir yaşŸlı adayı olduğŸunu ve herkesin ilerde birgün yaşŸlanacağŸını belirten Yüksel, "Bir gün yaşŸlı olacağŸımızı ve yaşŸlanınca hangi durumda olacağŸımızı düşŸünerek yaşŸamalıyız. LJevremizdeki yaşŸlılara sırtımızı dönmemeli, onların yaşŸam tecrübelerinden yararlanmalı, düşŸüncelerine önem vermeli, önemli olduklarını onlara hissettirmeliyiz" dedi.

Bütün hayatını, bütün emeğŸini ailesine adamışŸ yaşŸlılarımıza hizmet götürmek, onları memnun etmek bizim toplum olarak önemli bir görev olduğŸunu da hatırlatan Yüksel ,"Huzur evi sakinlerine ihtiyaçları doğŸrultusunda hediye yardımında bulunduk ve onların mutlu olduğŸunu görmek beni mutlu etti. Tüm huzur evi sakinlerinin kurban bayramını kutluyor, sağŸlıklı uzun ömürler diliyorum" diye konuşŸtu.
Yüksel ve yaşŸlılar bir süre daha beraber zaman geçirerek sohbet etti.
 
Kaynak: AA