Şeker Tadında Trafik Kontrolü

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi şehir dışına çıkacak olan sürücüleri yolculuk esnasında dikkatli olmaları konusunda uyarıp şeker ve kolonya ikram etti.

Şeker Tadında Trafik Kontrolü

Kurban Bayramı arifesinde bayram tatillerini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yollara düştü. Sürücülerin yola daha güvenli ve dikkatli çıkmaları için Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri uygulama başlattı. Kentin giriş ve çıkışlarının en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan D-100 karayolu Bölge Trafik Müdürlüğü önünde uygulama yapan polis ekipleri sürücüleri durdurdu. Güvenli alana çekilen sürücüler önce denetlendi, daha sonra da görevli kadın polis tarafından kendilerine şeker ve kolonya ikram edildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının talimatıyla bayram tatili sürecince uygulama yapacaklarını söyledi.

Soydan, emniyet kemeri ve hız kontrollerinin emniyet güçleri tarafından aralıksız olarak bayram boyunca da süreceğini belirterek, "Bu konularda sürücülerimizi bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Emniyet kemerine kullanmaları, hız limitlerine uymaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Uygulamalarımız bayram süresince devam edecek. Tüm sürücülerin ve halkımızın bayramını kutluyoruz" dedi.

Polisin kendilerine şeker ikram ederek bayramlarını kutlamalarından dolayı memnun olduklarını dile getiren sürücüler ise polisin güvenli yolculuk için kendilerine uyarılarda ve tavsiyelerde bulunduğunu belirtti.

Kaynak: İHA