Manisa'ya Toki Müjdesi

Yunusemre Belediye BaşŸkanı Mehmet LJerçi, TOKİ tarafından YuntdağŸı bölgesine 3 ile 4 bin adet arasında konut yapılacağŸını, yatırımın 400 milyon lirayı bulduğŸunu söyledi.

LJerçi, gazetecilere yaptığŸı açıklamada YuntdağŸı bölgesine yapılacak 2 bin 500 ile 3 bin 450 konut arasında bir toplu konut projesi için TOKİ ile görüşŸtüklerini bildirdi.
TOKİ'den olumlu cevabın geldiğŸini, yapılacak konut ve yer konusunun 2 ay içinde netleşŸeceğŸini söyleyen BaşŸkan LJerçi, proje için YuntdağŸı bölgesinde 3 ya da 4 alternatif noktanın belirlendiğŸini kaydetti.

İlçenin şŸehir ve imarcılık açısından çok ciddi sorunlarının olduğŸunu ifade eden LJerçi, şŸöyle konuşŸtu:
"Kentsel dönüşŸüm ve revizyon imar alanı ile yeni imar alanları ile ilgili çalışŸmalarımız var. Seçimlerde söz verdiğŸimiz gibi düşŸük ve orta gelir grubuna yönelik olarak toplu konut hamlesi başŸlattık. TOKİ'nin ilk konut hamlesi Manisa'dan başŸlıyor. Bu dönem ciddi miktarda konut Manisa'ya yapılacak."
İnşŸa edilmesi planlanan konutların içeriğŸinin ve dışŸ görünümünün şŸehir merkezinde yapılacak anketlerle belirleneceğŸini aktaran LJerçi, "TOKİ kendi tip projelerini dayatmıyor. Estetik görüşŸlerimiz ağŸırlık kazanıyor. Biz kendi dizaynımızı oturup görüşŸeceğŸiz. Belediye sınırları içindeki YuntdağŸı bölgesine 3 bin ile 4 bin arasında konut yapmayı hedefliyoruz" dedi.

LJerçi, söz konusu konutların küçük bir miktar peşŸinatla 10-15 yıl vadeyle satın alınabileceğŸini ifade ederek, projenin 2 ay içinde netleşŸmesini beklediklerini bildirdi.
 
Kaynak: AA