İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Gururlanıyoruz. Milletten aldığımız yetkiyi ve milletten aldığımız kaynağı, milletin ihtiyaçlarına ve hizmetine sunuyoruz" dedi.

Bakan Ala, eşi Gülseren Ala ve çocukları ile Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Erzurum'da, Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.
Yurtta kalan çocuk ve genç kızlarla sohbet eden, bayramlık hediyeler dağıtan Ala, onlarla yakından ilgilenerek varsa bir problemleri kulağına söylemelerini istedi.
Ala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bu tür yurtların 90'lı yıllarda, 80'li yıllarda ve ondan önceki yıllardaki halini bildiğini söyledi.

Türkiye'deki bu tür yurtlarda çok ciddi standart yükselmesi olduğunu belirten Ala, şunları kaydetti:
"Keşke çocukların da anne ve babalarıyla bayramı geçirme imkanları olsaydı ama biz de onların ailesi sayılırız. Bunlar bizim çocuklarımız. Türkiye'nin 90'lı yıllarda 80'li yıllarda, ondan önceki yıllarda halini biliyorum bu tür yurtların. Türkiye gerçekten sosyal hizmet alanında, karşılıksız yardımlar alanında dünyada birinci sıraya yükseldi. Gayri Safi Milli Hasılasına göre yardımlar yapan ülkeler arasında birinci oldu. Şimdi içeride de çok ciddi standart yükselmesi var. Bu tür yurtlar önceden böyle pırıl pırıl değildi, yemekler bu kadar kaliteli değildi. Çocukların yüzü bu kadar güzel gülmüyordu. Çocukların yüzü şimdi gülüyor. Önceden olsaydı banyo, yemek, kalacak yerinin daha düzgün olmasını isterdi. Bu bizi ve bizim çalışmalarımızı gösteriyor, gururlanıyoruz. Milletten aldığımız yetkiyi ve milletten aldığımız kaynağı, milletin ihtiyaçlarına ve hizmetine sunuyoruz. Burada da millet bizimle beraber. Ben de çok mütehassis oldum çocuklarla konuşmalarda. Çok da memnun oldum."
- Çocuklardan "tablet bilgisayar" isteği
Gazetecilerin, çocuklarla arasında geçen diyaloğu sorması üzerine Ala, tüm çocuklarla teker teker konuştuğunu ve onları dinlediğini ifade etti.

Ala, şunları söyledi:
"Hepsine teker teker sordum, bir şey varsa söyleyin. Ne kadar zamanda banyo yapıyorsunuz? Yemek, banyo ve her şeyden memnunlar. Ne istiyorsunuz, ihtiyacınız ne? Tablet, ihtiyaçlarını soruyoruz tablet bilgisayar istiyorlar. O da zaten ders çalışmalarını önler. O kadar yapılmamalı. Ders çalışmalılar, hikayelerini, kitaplarını okumalılar. O yaşa geldiklerinde de o da sağlanır. Bizim sorumluluğumuz, burada bir yanlış varsa, biz gidereceğiz. O sorumlulukla buralara uğruyoruz."
Kaynak: AA