İçişleri Bakanı Ala, Erzurum'da (2)

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu bayram özelinde 22'den fazla tedbir aldıklarını belirterek, "Sürücü kardeşlerimiz lütfen çok dikkatli gidin. Yavaş gidin, iki saat sonra gidin hiçbir şey kaybetmeyiz. Sizi bekleyenleri üzmeyin, milletimizi üzmeyin. Sizi bekleyenler, sizin sağ salim gelmenizi bekliyorlar" dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Ala, havalimanındaki VIP Salonu'nda düzenlendiği basın toplantısında, bütün İslam aleminin, milletin ve Erzurumlu hemşehrilerinin Kurban Bayramı'nı kutladı.
Bütün insanlığa ve özellikle İslam alemine çatışmaların son bulacağı bir gün olmasını temenni eden Ala, "Bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Özellikle vatandaşlarımızdan, sürücülerimizden çok dikkatli olmalarını istiyor ve bekliyorum çünkü her bayramda, bayram sonrası trafik kazalarından dolayı kaybettiğimiz insanlarımızın acılarıyla haberlerde hemdert oluyoruz" diye konuştu.

- Sürücülere, dinlenme hizmeti sunulacak
İstatistiklere, araştırmalara ve ellerindeki verilere bakıldığında kazaların yüzde 95'inin insan hatasından, sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını dile getiren Alan, bunun aslında giderilebilir bir durum olduğunu ifade etti.

Ala, şöyle devam etti:
"Biz bu bayram özelinde 22'den fazla özel tedbir aldık. Bunların içerisinde helikopterle yolları denetlemekten, daha önce çok sayıda trafik kazası olmuş 10 ilimizde çeşitli yollarda, kavşaklarda, kör noktalarda denetimlere kadar, her on kilometrede bir özel denetim, mola yerlerinde denetim, otobüslerde, toplu taşıma araçlarının bazılarında, elektronik uyarılar, ikazlar sistemi, bütün bunları yeniden yeni tedbirler olarak da devreye koyduk."
- Bugün kazalarda 8 kişinin hayatını kaybetmesi
Mola yerlerinde, girişte ve çıkışta toplu taşıma araçlarının kontrol edileceğini vurgulayan Ala, şunları kaydetti:
"Sürücülerimizde problem görülürse onlara özel dinlenmeleri için hizmetler sunulacaktır. Hiçbir şey insanın, sürücünün kendi dikkati kadar etkili olamaz. Bugün elim bir trafik kazası meydana geldi. Sabahleyin 8 vatandaşımızı kaybettik. Bölünmüş yolda seyreden bir araç karşı tarafa geçiyor, bariyerleri aşıyor, karşı yönden gelen öbür bölünmüş yolda ters istikametten gelen bir otomobille çarpışıyor. Bu, kabul edilebilir bir durum değil. Yani herhangi bir yol hatasından, teknik hatadan ya da denetimsizlikten kaynaklanan bir durum değil. Tamamen sürücü hatasından kaynaklanan bir durum."
- "Uzun yola tek şoförle, tek kişi olarak çıkmasınlar"
Sürücülere seslenen Ala, "Sürücü kardeşlerimiz lütfen çok dikkatli gidin. Yavaş gidin, iki saat sonra gidin hiçbir şey kaybetmeyiz. Sizi bekleyenleri üzmeyin, milletimizi üzmeyin. Sizi bekleyenler, sizin sağ salim gelmenizi bekliyorlar. Bir saat geç olmuş, iki saat geç olmuş bunun hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Oraya gidin, varın ve bir miktar geç ayrılın. Yani bu dönem, hiç olmazsa şu dönemde görelim ki el birliğiyle aldığımız tedbirler inşallah, Allah'ın yardımıyla sonuç verir olsun. Biz üzerimize düşeni daha fazlasıyla yapalım" diye konuştu.

Bakan Ala, sürücülerin çok dikkatli araç kullanmalarını isteyerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çok dikkatli araç kullansınlar. Uykuları geldiği yerde çeksinler bir tarafa, kendilerini iyi hissetmedikleri zaman dinlensin sonra yola devam etsinler. Uzun yola tek şoförle, tek kişi olarak çıkmasınlar. Çıkacaklarsa arada bir yerde bir gece dinlenerek yollarına devam etsinler. Bir gün sonra varsınlar, iki saat sonra varsınlar. Ben ümit ediyorum ki bundan sonra alacağımız tedbirlerle bu konuda tabi çok detaylı çalışmalar yapıyoruz. Birlikte alacağımız tedbirlerle bayramları sevinç bayramları haline dönüştürebiliriz. Böyle hüzün bayramları halinde devam etmesin."
(Bitti)
Kaynak: AA