Dünya Çocuk Günü

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, herhangi bir şekilde anne veya babasını ya da her ikisini birden kaybetmiş kimsesiz, bakıma muhtaç çocukların, ailelerini aratmayacak şekilde çocuk evleri veya sevgi evlerinde yetişmeleri için devlet tarafından her türlü imkanın sağlandığını bildirdi.

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ekim ayının ilk pazartesi gününün "Dünya Çocuk Günü" olarak kutladığını, bu günün, çocukların gelecek için ne derece önemli olduğunun tüm toplum nezdinde daha iyi kavranması konusunda bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Geleceğin teminatı olan çocukların en iyi şekilde nasıl yetiştirebileceği düşüncesinin, tüm insanlığın meselesi olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şöyle devam etti:
"Bu ortak problem için 1923 yılında 40 ülkenin katılımıyla Uluslararası Çocukları Koruma Birliği, Birleşmiş Milletlerin kurulmasını izleyen yılda ise Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) kurulmuştur. Bu kurumlar tüm dünyada çocukların maruz kalabileceği olumsuzluklara karşı korunmasını amaçlamaktadır. Devletimiz korumaya muhtaç durumda bulunan çocuklarımız için büyük yatırımlar yapmaktadır. Bu kapsamda birçok yeni projeyi başarı ile hayata geçirmiş ve çocuklarımıza en iyi yaşam sunmanın gayreti içinde olmuştur."
Vali Yavuz, herhangi bir şekilde anne veya babasını ya da her ikisini birden kaybetmiş kimsesiz, bakıma muhtaç çocukların, ailelerini aratmayacak şekilde çocuk evleri veya sevgi evlerinde yetişmeleri için devlet tarafından her türlü imkanın sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bunun yanında çocuklarımızın daha iyi yetişmesi, vatanına, milletine bağlı bireyler olması için anne ve babalara da büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarımıza karşı sorumluluğun sadece beslenme ve barınmadan ibaret olmadığı, sevgiyle, özenle ve bilinçle yetiştirilmesi gerekliliğini hepimiz bilmeliyiz. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum."
Kaynak: AA