Chpli Susam Seçim Startını Erken Verdi

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İl Başkanlığı ve İlçe örgütlerini ziyaret ederek genel seçim için start verdi.

Chpli Susam Seçim Startını Erken Verdi
Kurultay’la birlikte parti içi mücadelenin sona erdiğini ifade eden Susam, “Artık tüm arkadaşlarımızla bütünleşerek, partimize yeni arkadaşları kazandırarak, Haziran’da yapılacak genel seçim için çalışma zamanıdır” dedi.


İzmir’in tüm Türkiye’de Cumhuriyet değerleri noktasında hassasiyet gösteren herkesin dikkatle izlediği bir kent olduğunu ifade eden Susam, “Türkiye’nin umuduyuz. İzmirli bugüne kadar bizlere çok büyük ve içten bir destek verdi. Bu desteğe sonsuz teşekkür ederek, kat be kat fazlasıyla karşılığını vermemiz gerekiyor. Yerelde iktidarız. İktidar olmanın avantajlarını kullanarak, belediyelerde başarılı olarak, eksikliklerimizi gidererek, vatandaşla daha fazla zaman geçirmeye gayret ederek partimize desteği arttıracağız” diye konuştu.

Bu süreçte en büyük görevin parti örgütüne düştüğünü hatırlatan Susam, “İktidarın değişmesi için ülkede iktidar değişimine talep olması ve muhalefette bulunan partinin iktidarda başarılı olacağının güvenini vermesi gereklidir. İktidar için değişim talebi olduğu net bir gerçeklik. Örgütümüz, özellikle de kadın ve gençlik kollarımız, bu güveni sağlamak için, her seçimde girilmedik ev, kahvehane bırakmadan cefakarca çalışıyor. Bu seçimde de en büyük yük yine örgütümüzün üzerinde olacak. Hep birlikte mücadele ederek, parti içinde iktidar olmakla ya da İzmir’de yerelde iktidar olmayla yetinmeyerek Türkiye’de iktidarı olmak için çalışacağız. Bu yolda örgütün de sözünün dinlenmesi, onların talep ve beklentilerinin yansıtılması önemli. Tüzüğümüz bu noktada önemli bir adım attı, ön seçim kriteri getirdi. Bu kritere göre örgütün talep ettiği arkadaşların da listelerde bulunacağına inanıyorum” dedi.

Son Kurultay’da Parti Meclisi’ne seçilen Susam, “Genel Başkanımızın beni Parti Meclisi’nde değerlendirmiş olması, bu göreve de çok önemli bir oy alıp, ülke genelinde sıralamaya girerek seçilmiş olmak beni çok sevindirdi. Bu başarıda tüm İzmir örgütünün payı vardır. Pek çoğu diğer illerdeki delegasyonla iletişim kurarak benim bu görevi layığıyla yapacağımı söyleyerek destek istediler. Ben de bana güven duymuş ve oy vermiş olan partili arkadaşımın beklentilerine uygun bir çalışma yapmaya gayret göstereceğim” diye konuştu.

Kaynak: İHA