Bayramda Da Sofralar Balıkla Şenlenecek

Karadenizli balıkçılar, Kurban Bayramı arifesinde çok miktarda avlanan palamut, istavrit, mezgit ve çinekopun fiyatlarının düşmesiyle satışların artmasını bekliyor.

Trabzon'da balıkçı pazarında satış yapan Alparslan Örseloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde havaların soğumasından ve yağışlı gitmesinden dolayı bol miktarda balık avlandığını söyledi.

Yağışlı havanın balığın miktarı dışında kalitesini de etkilediğini belirten Örseloğlu, ''Mevsim olarak şu anda palamut ve istavrit zamanı. Yaklaşık bir aydır palamut avlıyorduk ama beklentimizi karşılamıyordu. Havalar sıcak gittiği için küçük ve az miktarda avlanıyordu. Şu anda ise havalar soğudu ve bol miktarda balık avlayabiliyoruz'' diye konuştu.

Örseloğlu, Kurban Bayramı'nda da tezgahların palamutla şenleneceğini ifade ederek, ''Şu anda tezgahlarımızda palamut dışında mezgit, istavrit ve çinekop da yerini aldı. Fiyatlarımız da herkesin bütçesine uygun. Bir kilogram balık 5 ya da 6 liradan alıcı buluyor'' şeklinde konuştu.

Karadeniz insanının fiyatı yüksek bile olsa balığı tercih ettiğini vurgulayan Örseloğlu,şunları kaydetti:
''Karadenizli balığı seviyor. Bugün arife ve satışlarımız çok iyi gidiyor. Satıcı da alıcı da memnun. Şu anda aşırı bir yoğunluk yaşıyoruz. Arife günü yaşadığımız yoğunluğun Kurban Bayramı süresince de devam edeceğini düşünüyorum. Fiyatlarımız uygun olduğu için satışlarımız bayramda da artarak devam edecektir."
- Vatandaşlar fiyattan memnun
Balık tezgahından alışveriş yapan Niyazi Aktaş ise balığı çok sevdiğini anlatarak, tezgahlarda palamudun bol olduğunu söyledi.

Kendisinin de palamut aldığını dile getiren aktaş, "Bayram süresince de alacağım. Balığın yeri ayrı etin yeri ayrı. Et var diye balık tüketimimizde azalma olmayacaktır. İnşallah fiyatlar biraz daha düşer ve tüketimimiz artar'' dedi.

Asiye Mutlu ise Kurban Bayramı tatili için İstanbul'dan Trabzon'a geldiğini belirterek, buradaki balığın daha lezzetli olduğunu ifade etti.

Bayram tatili süresinde Trabzon'da olacaklarını anlatan Mutlu, "Etin yanında balık yemeyi de ihmal etmeyeceğiz. Hatta İstanbul'a giderken buradan tuzlayıp balık götürmeyi de düşünüyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA