Başkan Toçoğlu Açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Toçoğlu Açıklaması

Başkan Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Görev başına geldiğimiz günden itibaren aynı azim ve istekle çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Tüm mesaimizi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için harcıyoruz. Çıktığımız bu hizmet yolculuğunda her zaman hemşerilerimizle birlikte olduk. Bu yolculuğu hemşerilerimizle birlikte sürdürdük, inşallah aynı yolda yürümeye devam edeceğiz.”
Altyapıdan üst yapıya, kültür sanat yatırımlarına kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini de ifade eden Başkan Toçoğlu, “Altyapı ve içmesuyu yatırımlarını önceledik. Hizmet sınırlarımıza yeni dahil olan tüm ilçelerimizde sağlam altyapı için çalışmalarımıza hemen başladık. Sakarya Nehri’nin doğusunda yer alan 10 bin dönümlük tarım arazisine sulama desteği verecek Sulama Kanalı Projesi’ni hayata geçirdik. 4. Çelik İsale Hattı için açtığımız tünelimizi tamamladık. Bu hattımızda da son iki bin metredeyiz. İnşallah bu projelerimizin tamamlanmasıyla arıtma tesisleri ve içmesuyu hatlarıyla entegre bir sisteme kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

Kısa süre önce şehrin rüya projesi Sakaryapark’ı hizmete aldıklarını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Üst yapıda da önemli yatırımlarımızı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. İlçelerimize sosyal tesisler kazandırdık. Şehrimizin sosyal politika merkezi, Sosyal Gelişim Merkezi’mizi hizmete aldık. İmam Hatip Lise’mizde dersler başladı.

3 blok halinde inşa ettiğimiz eğitim yuvamız, mimarisiyle büyük beğeni topladı. Sakarya Nehri rekreasyon projemizin ilk etabı hemşerilerimizin kullanımına sunuldu. İnşallah şehrimizi nehir ile bütünleştiren bu projemiz de etaplar halinde devam edecek. Yeni duble yol çalışmalarımız da olacak. Hayata geçirilecek projelerle toplamda 9 kilometrelik bölünmüş yol ve Sakarya Nehri üzerine bir de köprü inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışmaların devam ettiği projeler ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Altyapı Tesislerimizin inşaatı devam ediyor. Yenikent Şehir Ormanı’nda inşa ettiğimiz Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ın açılışını da inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. İnşallah bayramın ardından Sakarya Caddesi yenileme projesini hayata geçireceğiz. Tarihi Uzunçarşı içerisinde bulunan Aynalıkavak Çarşısı’nda da kentsel tasarım projemizi başlatacağız. Çarşının tarihi kimliğine uygun bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilecek. Spor alanında da şehrimizde önemli gelişmeler yaşandı. Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımımız bu yıl ikinci ligde mücadele ediyor. İnşallah sezon içerisinde Sakaryaspor’umuzun ve Basketbol Takımımızın başarılarına hep birlikte şahitlik ederiz” dedi.

Başkan Toçoğlu, “Biz istiyoruz ki hemşerilerimiz şehirlerinden övgüyle bahsetsin, geleceğe güvenle baksın. Heyecanımız, isteğimiz, arzumuz bu yönde. Biz biriz, birlikte Sakarya’yız. Bu birlik ve beraberliği sağlayan rabbimize sonsuz şükürler olsun. Kardeşlik coğrafyamızda hep birlikte bir bayramı daha karşılıyoruz. Tüm hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu coşkunun şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayır getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA