Askon Üyeleri Suruç’ta

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şube Başkanı Maşallah Güzel ve yönetim kurulu üyeleri Suruç’ta mültecileri ziyaret etti.

Askon Üyeleri Suruç’ta

ASKON Van Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Maşallah Güzel ve yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giderek Kobani ve Rojava’dan ülkemize gelen mültecileri ziyaret etti. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ile birlikte Suruç’ta mülteciler için yapılan çadır kentlerde incelemelerde bulunan Güzel, mültecilerin bir takım ihtiyaçlarını gidermek için ASKON olarak bir kampanya başlatacaklarını belirtti.

2011 yılında deprem yaşamış ve yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kalmış Van halkı olarak çadırda konteynırda yaşamanın zorluğunu bilincinde olduklarını vurgulayan Güzel,’’En temel ihtiyaçlara muhtaç olmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Eksikler ve imkânlar dâhilinde yapılabilecek faaliyetlerle ilgili arkadaşlarımız bir çalışma başlatacaklar. ASKON Van Şubesi olarak genel merkezimiz ve tüm ASKON şubeleri ile birlikte inşallah yardım kampanyalarını başlatıyoruz’’dedi.

Yaklaşık üç saat çadır kampında incelemeler yapan ASKON üyeleri oradan ayrılarak Suruç Kaymakamlığı ve Suruç Belediyesi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA