Aa Kuzey Kafkasya Basınında

Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk'ün Kuzey Kafkasya ziyareti, basında yoğun ilgi gördü.

Öztürk'ün Kuzey Kafkasya'daki basın mensuplarıyla yaptığı görüşmeler bölgedeki birçok basın kuruluşunun manşetinde yer aldı.
Karaçay-Çerkes basını, Anadolu Ajansı'nın Kuzey Kafkasya açılımını "bölge haberlerinin dünyaya duyurulması" noktasında önemine vurgu yaparken, açılımın, bölgedeki basın mensuplarının niteliklerinin artırılarak uluslararası düzeye ulaşmaları için bir fırsat olduğuna işaret edildi.
Haberlerde, Karaçay Çerkes Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Djanibek Suyunov ile Kemal Öztürk tarafından, Anadolu Ajansı ve bünyesinde televizyon kanalı, haber ajansı ve radyo kanallarının bulunduğu KÇR medya grubunun işbirliğine yönelik alınan prensip kararının bölge için önemine de değinildi.
Kabardin-Balkar Özerk Cumhuriyeti resmi haber ajansı, AA Genel Müdürü Öztürk'ün bölgelerine ziyaretini, "Kafkasların kültürel, geleneksel ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması için fırsat" olduğunun altını çizdi. AA'nın tarihi ve Öztürk hakkında bilgi veren ajans, AA'nın 3 yıllık çalışmalar sonucunda elde ettiği başarılar ve geldiği noktaya dikkati çekti. Haberde, eski belgesel yapımcısı olan Öztürk'ün, 170'e yakın belgesele imza atan, Nalçik'te yayınlanan NOTR televizyon kanalının Genel Müdürü Vladimir Vorokov ile yaptığı sıcak görüşmeye de geniş yer verildi.

Çeçen basını ise ziyarete ilişkin yaptığı haberlerde, Öztürk'ün Kuzey Kafkasya açılımı ve bu bölgedeki haberci ağını genişletme isteğinin bölge gazeteciliğinin gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
Haberlerde, AA'nın bölgedeki varlığının, tarihi, kültürel, coğrafi güzelliklerin iki ülke kamuoyuna tanıtılmasına olanak sağlayacağı ve Türkiye ile Çeçenistan arasındaki haber akışını hızlandıracağı kaydedildi.
Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, Kuzey Kafkasya bölgesindeki haber ağını oluşturmak ve basın-yayın kuruluşlarıyla işbirliği amacıyla 27 Eylül-01 Ekim'de Rusya Federasyonuna bağlı Karaçay-Çerkes, Kabardin-Balkar, İnguşetya ve Çeçenistan özerk cumhuriyetlerini ziyaret etmiş ve özerk cumhuriyetlerin iletişim bakanlığı yetkilileri, yerel basın-yayın kuruluşları yöneticileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelmişti.

Kaynak: AA