Suriyeli Muhacirlere Ensar Oluyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adıyaman'a sığınarak kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyelilere, mahalleli yardım eli uzattı.

Turgut Reis Mahalle Muhtarlığı ve Hacı Mehmet İnan Cami görevlilerince başlatılan yardım kampanyası kapsamında Suriyeli sığınmacılara vatandaşlar, çeşitli yardımlar yapıyor. Muhtarlık binasına ve camiye bir hafta boyunca gönderilen gıda ve giysi başta olmak üzere çeşitli yardımlar, her pazar Suriyelilere dağıtılıyor.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanın insanlık dramının bir an önce bitmesini temenni ettiklerini belirterek, kendilerine düşen görevin ise Türkiye'ye sığınan muhacirlere ensar olmak olduğunu ifade etti.

Türklerin tarih boyunca mazlum insanların yanında olduğunu aktaran Kaş, "İslam bir hayır medeniyetidir. Hayır medeniyetinin öncülüğünü bu topraktaki insanlar yapmaktadır" dedi.

Türkiye'nin yardımseverliği ile dünyaya nam saldığını vurgulayan Taş, şöyle devam etti:
"Türkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için hiçbir zaman ayrım yapmadan geçmişte nasıl 'muhacir ensar' kardeşliği yaptıysak şimdi de bunu sürdürüyoruz. Ülkemize yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz gelmiş. Bizler evimizde sıcak çorbamızı içerken bu muhacir kardeşlerimize vurdumduymazlık yapmak mümkün değildir. Adıyaman genelinde bu kapsamda yardım başlattık. Bu kardeşlerimiz muhacir olarak Türk milletine sığındılarsa, biz de onları kendi kardeşlerimiz gibi görerek din, dil, ırk ayrımı yapmadan elimizi uzatacağız."
Hayırseverlere çağrıda bulunan Taş, kış öncesinde Suriyeli ailelerin acil olarak gıdaya ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, onlara yardım elinin uzatılmasını istedi.
Cami müezzini Ahmet Zerdüşt de Türk milletinin her zaman garibanın ve mağdurun yanında olduğunu ifade etti.

Zerdüşt, Suriye'de yaşanan olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ensar olduklarını dile getirdi.
Suriye'den 3 ay önce Adıyaman'a gelen Leyla Zahid ise mahallelinin kendilerine iyi baktığını belirterek, "Adıyamanlılardan Allah razı olsun. Üç aydan beri bize iyi bakıyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA