Gto Başkanı Bartık Açıklaması

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) BaşŸkanı Eyüp Bartık, Türkiye'nin dünya dizi ihracatında ABD'den sonra ikinci sırada yer aldığŸını, Gaziantep'in kültürel değŸerlerini ve markalarını uluslararası düzeyde tanıtım için dizileri kullanabileceklerini bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, odanın ekim ayı meclis toplantısı meclis başŸkanı Ali Yener'in nezaretinde gerçekleşŸtirildi.
Toplantıda konuşŸan Bartık, çözüm sürecini baltalamak, huzur ve istikrardan ülkeyi uzaklaşŸtırmak istenildiğŸini, bu nedenle çıkarılan olaylarla Türkiye'nin imajının zedelenmek istendiğŸini belirtti.

Bartık, Kobani'yi bahane ederek çıkarılan olayların ve Hakkari'de askerlerin şŸehit edilmesinin çözüm sürecini baltalamaya yönelik olduğŸuna dikkati çekti.
YaşŸanan olaylarla zor süreçten geçen Gaziantep ihracatının yeniden yükselişŸe geçtiğŸini hatırlatan Bartık, Gaziantep'in son 10 yıldaki ihracat performansının incelendiğŸinde krizlere, bölgesel ve global gelişŸmelere karşŸı dayanıklı olduğŸunun görüldüğŸünü ifade etti.

Bartık, kentin geçen yıl Türkiye ihracatının yüzde 4,2'sini gerçekleşŸtirdiğŸini belirterek, bu senenin 9 ayında geçen yılın rakamını geçtiklerini anımsattı.
şžehrin her alanda öne çıkması için çalışŸtıklarını anlatan Bartık, şŸunları kaydetti:
"Türkiye dünya dizi ihracatında ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor. şžehrimiz bunu fırsat olarak değŸerlendirebilir. Gaziantep'in kültürel değŸerlerini ve markalarını uluslararası düzeyde tanıtım için diziler kullanabilir."
 
Kaynak: AA