Hong Kong'daki Gösteriler

Hükümet karşıtı gösterilerin bir aydır devam ettiği Hong Kong'da, protestocuların, bir sonraki adımlarını belirlemek için yapmayı planladıkları oylamayı iptal ettikleri bildirildi.

Protestocuların liderleri, pazar ve pazartesi yapmayı planladıkları oylama için aceleyle karar verildiğini açıkladı.

Öğrenci liderlerinden Alex Chow, basına yaptığı açıklamada, "Hata yaptığımızı kabul ediyorum. Umuyorum ki gelecekte böyle alelacele kararlar vermekten kaçınırız" dedi.

Chow, gösteri alanlarındaki protestocularla konuyu konuşmak ve tartışmak istediğini de söyledi.

Öğrenci liderlerinin cuma günü duyurdukları oylama kararının ardından, protestocular bazı eleştirilerde bulunarak, sonuçların, gösterilerin sona erdirilmesi için bir gerekçe olarak kullanılabileceğini belirtmişti.
Göstericiler, pazar ve pazartesi günleri Admiralty'de yapılması planlanan oylamada eylemlerine devam etme ya da hükümetin önerilerini kabul edip sokaklardan çekilme konusunda karar verecekti.
Hükümetle öğrenci liderleri arasında salı günü görüşmeler yapılmıştı. Hükümetin, reformları tartışmak için bir platform oluşturulması ve protestolarla ilgili Pekin yönetimine rapor verilmesi önerileri, eylemciler tarafından reddedilmişti.
Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için bir aydır gösteri düzenliyor.
Çin, ağustosta Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin yönetimi tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.
Kaynak: AA